Na Facebooku se više ne smije ni spomenuti ovu stranicu

Screenshot: Facebook

FACEBOOK više ne dopušta svojim korisnicima spominjanje imena druge društvene mreže. Ako ste pomislili da je razlog za to strah od konkurencije, varate se.

Riječ je o stranici Tsu.co, društvenoj mreži čijim korisnikom se može postati putem pozivnice. Stranica se temelji na ideji dijeljenja zarade s korisnicima, a problem s Facebookom nastao je kad je stranica postala izvor velikog broja spamova na Facebooku. Zbog toga je najpopularnija društvena mreža na svijetu odlučila zabraniti svojim korisnicima da koriste URL Tsu.co-a, piše Mashable.

Kada na Facebooku, Instagramu ili Facebook Messengeru upišete Tsu.co, pojavit će se poruka da je došlo do greške te da vaš komentar neće biti objavljen.

Pretpostavlja se da je problem u poslovnom modelu stranice Tsu.co koja financijski nagrađuje svoje korisnike ovisno o tome koliko sadržaja dijele, a u Facebooku smatraju da je to poticanje spamanja, što je protivno njegovim pravilima. 

Facebook stranica Tsu.co, koja ima 11 tisuća fanova i dalje radi bez problema, a linkovi postavljeni na nju ne vode na web stranicu, nego vas vraćaju na Facebook.

Pročitajte više