Na Instagramu ove cure danas je nastao kaos

Foto: Instagram

Sheynnis Palacios je nova najljepša žena na svijetu. 23-godišnja djevojka iz Nikaragve noćas je okrunjena titulom Miss Universe u konkurenciji od 83 djevojke iz cijelog svijeta. Prva je to Miss Nikaragve kojoj je uspjelo postati Miss Universe, a stotine tisuća ljudi diljem svijeta pokazali su interes za nju.

Danas je u samo nekoliko sati dobila više od 200 tisuća novih pratitelja na Instagramu te bi u narednim danima mogla dosegnuti brojku od milijun pratitelja. Njezine fotografije, pa i one stare po nekoliko godina, preplavili su komentari novih pratitelja.

Pokazala je svoja feministička uvjerenja

Palacios je studirala masovne komunikacije na Srednjoameričkom sveučilištu u Managui, a također je bila i članica sveučilišnog odbojkaškog tima.

U odgovoru na pitanje "Da možeš živjeti jednu godinu u koži druge žene, koga bi izabrala i zašto?" Palacios je pokazala svoja feministička uvjerenja, odabravši Mary Wollstonecraft, jednu od rodonačelnica feminizma.

"Odabrala bih Mary Wollstonecraft jer je otvorila vrata i dala priliku mnogim ženama. Željela bih da se taj jaz premosti kako bi više žena moglo raditi u bilo kojem području koje odaberu jer ne postoji područje u kojem žene ne bi mogle raditi", rekla je Palacios.

Pročitajte više