Na ova pitanja publika u ovoj sezoni Milijunaša nije znala odgovor

Screenshot: HRT

JUČER je publika u kvizu Tko želi biti milijunaš? još jednom zakazala. Dvojica natjecatelja iskoristila su džoker pitaj publiku, no ni u jednom od ta dva slučaja publika nije ponudila točan odgovor.

Točnom odgovoru dali samo 10 posto glasova

Marin Bogdanić pao je na 11. pitanju upravo zato što je odlučio vjerovati publici. "Na glavnom trgu kojega švicarskoga grada 8000 gledatelja uživa u filmskom festivalskom programu?" glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori bili su - u Lausannei, Locarnu, Luganu ili Luzernu. Marin nije bio siguran pa je za mišljenje upitao publiku.

Pet posto glasova publika je dala Lausannei, 10 posto Locarnu, 55 posto publike glasalo je za Lugano, dok je za Luzern glasalo njih 30 posto. I Marina je vukao odgovor kojemu je dan najveći postotak glasova pa je odlučio ponuditi ga kao konačan, no pogriješio je.

Jedan od najstarijih europskih filmskih festivala koji se održava od 1946. godine odvija se na glavnom trgu u švicarskom Locarnu. Otišao je kući s 5000 kuna.

Ninoslav Vitorac nije poslušao publiku na pitanju o Otisu Reddingu. "Otis Redding 1965. piše pjesmu za koju dvije godine kasnije izjavljuje da je više ne smatra svojom, već pjesmom...", glasilo je pitanje. Odgovori su bili - Billie Holiday, Elle Fitzgerald, Dolly Parton i Aretha Franklin.

Publika je 20 posto glasova dala Billie, 15 posto Elli, 35 posto glasova Dolly te 30 posto Arethi. Natjecatelj ipak nije poslušao publiku te je ponudio drugog džokerovog favorita - Arethu Franklin. Ispravno je odlučio. 

Publika zeznula Antu na pitanju za 34.000 eura

Ante Spahija prvog je džokera iskoristio tek na desetom pitanju, a na pitanju za 34 tisuće eura tražio je publiku za pomoć. Tražilo se naslovnog lika u poznatoj britanskoj kriminalističkoj seriji Umorstva u Midsomeru. "Od 2011. ubojstva u Midsomeru ne rješava Tom Barnaby, već njegov mlađi rođak", glasilo je pitanje. Ponuđeni odgovori bili su - Matthew, Mark, Luke ili John.

Za Matthewa je bilo 50% publike, za Marka 22%, za Johna 19%, za Lukea 9%. "I mene je ime Matthew najviše privuklo. Pedeset posto je dosta, no nije malo ni 22%. Kockati se pa možda profitirati ili uzeti ovaj popriličan iznos?" dvoumio se Ante te odlučio poslušati publiku. Nažalost, to nije bila dobra odluka. Točan odgovor je bio John, a Ante je pao na drugi prag i kući otišao s 5000 eura.

Točnom odgovoru dali 0 posto glasova

Iskusni kvizaš Sergej Novosel Vučković zapeo je na pitanju za 18.000 eura, koje je glasilo: "Smatra se da je Salvador Dali svoje slavne brkove modelirao prema brkovima kojeg španjolskog slikara?". Ponuđeni odgovori bili su: a) Velasqueza, b) Miroa, c) Grisa, d) Goye.

Sergej nije bio siguran u odgovor pa je tražio pomoć publike, koja je čak 57 posto glasova dala Goyi. Međutim, točan odgovor bio je upravo onaj kojem nitko u publici nije dao svoj glas - Velasquez. No Sergej je poslušao publiku i kući otišao s 5000 eura. 

25-godišnji Christian Šilović zapeo je na desetom pitanju, koje je glasilo: "Koji je hrvatski velikan poljskog podrijetla?" Ponuđeni odgovori bili su August Šenoa, Lavoslav Ružička, Nikola Tesla i Slavoljub Penkala. Najprije je zvao džokera zovi koji mu je rekao da Penkala nije točan odgovor, ali da ne zna koji jest.

Natjecatelj je potom zatražio pomoć publike. Publika je 23% glasova dala Šenoi, 60% Ružički, 0% Tesli i 17% Penkali. Dakle, prema mišljenju publike, Ružička je bio poljskog podrijetla. Christian je ponudio odgovor Slavoljub Penkala, koji se naposljetku ispostavio točnim, ali da je poslušao publiku ispao bi iz kviza.

Bornu zeznuli na predzadnjem pitanju

Borna Antončić je bez korištenja džokera brzo došao do drugog praga, a na predzadnjem pitanju je iskoristio džoker pitaj publiku. "Koja je prva riječ teksta Ustava Republike Hrvatske?" glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: izražavajući, polazeći, poštujući, zadržavajući. Natjecatelj nije bio siguran u točan odgovor na ovo pitanje.

Tarik je Bornu potom savjetovao da prvo pita publiku, a onda da iskoristi džoker "pola-pola" koji mu je također ostao. Borna je tako i napravio. Njih čak 64 posto tvrdilo je da je točan odgovor c - poštujući. Borna ih je poslušao iako mu je ostao džoker pola-pola. No odgovor je bio netočan. Točan je odgovor pod A - izražavajući.

Pročitajte više