Na setu nove dramske serije "Ruža vjetrova": Split ima čarobne lokacije za snimanje

NOVINARI su danas imali priliku obići set nove dramske serije RTL Televizije "Ruža vjetrova". U 900 metara kvadratnih na koliko se proteže novoizgrađeni studio u Stobreču novinari su prošetali "domovima" triju obitelji, Odak, Matošić i Jelavić.

"Uspjeli smo iskoristiti kvalitetnu hrvatsku glumu i aktualne hrvatske teme", rekao je u pozdravnom govoru direktor programa RTL Hrvatska, Kaspar Pflueger. Dinko Paleka, direktor produkcijske kuće koja proizvodi seriju rekao je da Split ima čarobne lokacije za snimanje, ali su uz to izgradili kvalitetan studio u nekoliko mjeseci. "Drago mi je da ovdje postoji kombinacija talenta glumaca i znanja od strane produkcije s velikim iskustvom", objasnio je Paleka.

"Jako sam uzbuđen prije emitiranja"

Glumci su novinare upoznali sa svojim ulogama s kojima "žive" posljednja dva mjeseca, razveselivši ih zabavnim anegdotama sa snimanja pa su se tako, između ostalog, svojih prvih klapa sjetili i Nives Ivanković, Robert Kurbaša, Branka Puljić, Anja Alač, Matko Knešaurek i ostatak glumačke postave serije. "Ovo je prva moja dramska serija u životu, prije sam snimao filmove. Jako sam uzbuđen prije emitiranja i osjećaj rada s velikim glumcima poput Nives Ivanković, Frane Lasića, Branke Pujić i mnogih drugih je nevjerojatan jer su to sve fantastični ljudi. Sjećam se castinga s Anjom na kojem smo odmah bili opušteni i mogu reći da mi je jako ugodno raditi s njom. No, uvijek ima oscilacija ali iz tog dolazi do pozitivnih rezultata. Ovo mi je fantastična škola", rekao je glavni glumac Matko Knešaurek koji u seriji tumači Marka Odaka.

"U Splitu se osjećam kao kod kuće"

Niti Anja Alač nije štedjela kolege pozitivnim komentarima."Jako sam uzbuđena i tek prije sat vremena sam saznala kad kreće emitiranje tako da se silno veselim. Napravili smo veliki posao već do sada i zadovoljna sam. Mislim da u ekipi vlada stvarno dobra energija. Matko i ja smo se odlično kliknuli i odmah nakon castinga sam shvatila da želim biti dio ovog divnog projekta. U Splitu uživam, a kako su mi s tatine strane svi iz Splita osjećam se kao kod kuće", rekla je mlada srpska glumica i glavna junakinja serije Anja Alač koja glumi Ines Matošić. Serija "Ruža vjetrova" emitirat će se od ponedjeljka do petka, a gledatelje će zasigurno zaintrigirati jer je provokativna, seksi i puna iznenađenja.

Pročitajte više