Nagrada MOBO Justinu Timberlakeu za Rhythm and Blues

AMERIČKA pop zvijezda, bijelac Justin Timberlake osvojio je u četvrtak navečer nagradu MOBO (Music of Black Origin Glazba crnačkoga podrijetla) za najboljeg izvođača Rhythm and Bluesa, a protukandidatkinje su mu bile dive Ashanti, Beyonce Knowles, Kelly Rowland i Terri Walker.

Timberlake je bio jedini muškarac nominiran u kategoriji izvođača RandB-a, a bio je kandidat i za nagradu za najbolji album. Tu je nagradu ipak dobio rapper 50 Cent kojemu je pripala i nagrada za najboljeg izvođača hip hop-a i najbolji singl "In Da Club".

Big Brovaz, šesteročlana skupina iz Londona, osvojila je nagradu za najbolje nove izvođače, a u suradnji s Punjabi MC i zajedničku nagradu za najbolju britansku izvedbu godine.

Gitarist i pjevač George Benson dobio je nagradu za životno djelo, a funk band Kool and The Gang nagrađeni su za iznimno ostvarenje.

Nagrade MOBO dodjeljuju se izvođačima svih boja kože za širok raspon glazbe crnačkoga podrijetla - RandB, hip-hop, rap, jazz, reggae i gospel. O većini nagrada odlučuje publika glasanjem.

Pročitajte više