Nagrađen posljednji gledatelj "Duha u močvari"

Film "Duh u močvari" redatelja Branka Ištvančića pogledalo je više od 56 tisuća gledatelja, čime je postao drugi po redu najgledaniji domaći film u 2006. godini, odmah iza "Što je muškarac bez brkova", a uvršten je i na listu deset nagledanijih filmova u Hrvatskoj.

Obzirom na odličan odjek koji je film postigao prvenstveno među osnovnoškolcima, Cinestar je odlučio nagraditi osobu koja je posljednja kupila kartu za tu filmsku uspješnicu.

Riječ je o Valentninu Kuzelju, učeniku iz Zagreba, koji je nagrađen mnoštvom DVD izdanja među kojima, rekao je, ne može izdvojiti favorita pa će ih s jednakim entuzijazmom pogledati sve.

"Duh u močvari" pokazao je kako su i djeca kino publika vrijedna pažnje, te kako bi ubuduće hrvatski dječji filmovi trebali prestati biti rijetkost.

Podsjetimo, od Domovinskog rata do "Duha" nije snimljen niti jedan film za djecu, a ovaj nenadani uspjeh sigurno će aktualizirati dječje teme na filmskom platnu te tako samo dodatno doprinijeti općem usponu hrvatske kinematografije.

D.K.

Pročitajte više