Najbolje od najboljeg: Ove kućice imaju pobjedničku ponudu na adventu u Zagrebu

Foto: Index

ADVENT U ZAGREBU je nešto što se ne propušta ove zime. Odlučili smo, stoga, malo prošetati štandovima, vidjeti što se nudi, što je najbolje prolazilo i što ne biste smjeli propustiti. U pet nastavaka isprobali smo sve delicije koje se mogu naći na adventu u Zagrebu, a svojim glasovima vi ste izabrali svoje favorite s Tomislavca, Zrinjevca, Europskog trga, Kurelčeve te sa špice.

Ovo su najbolji među najboljima

Tomislavac i nizozemske palačinke

Iako su određeni štandovi prisutni na više-manje svim lokacijama, ponuda Tomislavca nije u prvom redu gastronomska već će mnoge privući atmosferom i naravno, klizalištem. Ipak, u našoj anketi pobjedu su uvjerljivo odnijele nizozemske palačinke od heljinog brašna s voćem i preljevom po želji u kućici Fiva. Ukupno 37% glasova.

Zrinjevac i kobasica

Generalno gledajući, iskustvo je više nego dobro. Rakijice i kuhano vino su popularne, no na Zrinjevcu očito najbolje prolaze kobasice. Najviše glasova čitatelja (28%) dobila je kućica Plavi škarnicl sa svojim specijalitetom - smotanom kobasicom s ljubičastim lukom.

Špiceri vole finu svinjetinu na sve načine

Da odmah na početku riješimo ono o čemu se dosta pisalo i oko čega postoji veliki hype. Naravno, radi se o Šmekeraju u Gajevoj, a ako niste sigurni o kojem je štandu riječ, samo potražite onaj do kojeg je teško doći. Iako je red dugi, corndog (ili corncheese) se isplati čekati, dobri su i dodaci, a možete probati i ramstek, te je njihovo kuhano vino na dobrom glasu - zato su i dobili najviše glasova 21,8%. Vrlo blizu im je i kućica koja nudi drniški pršut sa 21,3% glasova, tako da vrijedi probati oboje.


Europski trg, kobasice od divljači i sirevi

Europski trg, između ostalog, krije i posebne specijalitete za ljubitelje kobaja. Dakle, ako ste u potrazi za nečim drukčijim od debrecinki ili običnih kobasica s neobičnim imenima, veprovina i konjetina su ono za čim biste trebali tragati i jedan od hitova ovogodišnjeg Adventa. Ljubitelji sireva na istom će mjestu pronaći Cheese bar, a isprobali smo što se nudi na OPG Magriž i bili zadovoljni onim što nude - zato su i dobili najviše glasova u našoj anketi - 27,27%.

Kurelčeva i Fuliranje

I dok je Tomićeva za razliku od prošle godine živa dosada, Kurelčeva je vrelo "fulirantskih" događanja i gastronomske ponude. U našoj anketu pobjedu je odnijela Meksička kućica koja nudi sjajne tacose i buritose (ukupno 24% glasova), a favoriti su svakako i germknedle koje su pravi hit ove zime (pukupile su 14% glasova).

Eto, rezultati su tu, fina hrana je na dohvat ruke. Uživajte u adventu u Zagrebu koji će trajati sve od 10. siječnja 2016.

Pročitajte više