Najgluplji razlozi zašto su glumci odbili legendarne uloge

Foto: Press

PONEKAD je teško pretpostaviti hoće li neki film biti hit ili totalno sranje.

Da vam je netko rekao da namjerava snimiti film u kojem se pojavljuje golemo stablo čiji je najbolji prijatelj nadrkani i naoružani rakun, vjerojatno biste pomislili da se radi o lošoj šali. Međutim, propustili biste jedan od najboljih Marvelovih filmova, izvanredne "Čuvare galaksije".

Lako je biti general poslije bitke, ali zabavno je pročitati sulude razloge zašto su neki glumci odbili uloge u nezaboravnim filmovima.

Sean Connery u "Gospodaru prstenova"

Kada mu je agent dostavio scenarij za "Gospodara prstenova", legendarni Sean Connery odbio je ulogu Gandalfa u popularnoj trilogiji jer nije razumio o čemu se radi. Iako je tako u džep mogao strpati 10 milijuna dolara, Connery je kasnije komentirao svoju odluku: "Pročitao sam knjigu. Pročitao sam scenarij. Pogledao sam film. Koš uvijek ništa ne razumijem".

Pierce Brosnan u "Batmanu"

Jedan od glumaca koji je trebao zaigrati Batmana u kultnom filmu Tima Burtona iz 1989. ulogu je odbio jer je smatrao da će izgledati smiješno u kostimu. Burton je, naime, želio Brosnana, a tijekom razgovora s fanovima, Brosnan se prisjetio trenutka u kojem mu je redatelj pokazao kako će izgledati kostim: "Bilo koji muškarac koji gaće nosi preko hlača ne može biti shvaćen ozbiljno".

John Travolta u "Chicagu"

Travolta jednostavno ima velikih problema s biranjem pravih uloga. U slučaju hvaljenog mjuzikla problem je bila mizandrija. Kada mu je Harvey Weinstein ponudio ulogu Billyja Flynna (i to nekoliko puta), Travolta ju je uporno odbijao. Glumac je pretpostavio je da se predstava prema kojoj je film nastavio vrti "oko hrpe žena koje mrze muškarce".

Eddie Murphy u "Istjerivačima duhova"

Legendarni komičar mislio je da će film biti totalna besmislica (što je i bio, ali bio je zabavna i uspješna besmislica). Tijekom snimanja izvanrednog "Kola sreće", Dan Aykroyd koji je opterećen duhovima, rekao je Murphyju da bi upravo on bio odličan za ulogu Winstona Zeddemorea u filmu o istraživačima paranormalnog. Eddie je rekao: "Ovo zvuči kao sranje".

Eminem u "Elysiumu"

Slavni reper stvarno voli Detroit. Redatelj Neil Blomkamp u svojem je filmu želio angažirati Marshalla Mathersa koji se trebao pojaviti u ulozi Maxa Da Costa. Ono što nije znao jest da reper ima praksu odbijanja uloga koje se ne snimaju u njegovom gradu, Detroitu.

Frank Sinatra u "Prljavom Harryju"

Bio bi to potpuno drukčiji film da se u glavnoj ulozi pojavio slavni pjevač, ali na svu sreću, Sinatra je učinio sve da se izvuče iz filma. Naime, tijekom snimanja "Mandžurijskog kandidata", Sinatra je slomio zapešće. Iako se to dogodilo deset godina ranije, Sinatra je rekao da bi mu pištoljčina (ogromni Magnum), stvarao probleme tijekom snimanja. Rekao je da ga ne može podignuti.

Tom Cruise u "Edwardu Škarorukom"

Ponekad postoji previše suvišnih pitanja, a u slučaju Burtonovog jezivog klasika, ta pitanja postavljao je Cruise koji jednostavno nije mogao shvatiti lika i kako se nosi sa svakodnevnim aktivnostima. Postavljao bi pitanja kako Edward ide na zahod i kako je svih tih godina živio bez hrane. Cruiseu je to bilo previše nejasnoća, a Burtonu previše pitanja pa je odluka na kraju pala na daleko manje ljubopitljivog Deppa.

Will Smith u "Odbjeglom Djangu"

Postoji razlog zašto su Tarantinovi filmovi uglavnom odlični, a filmova Willa Smitha uglavnom beznačajni. Naime, kada mu je Tarantino ponudio ulogu, Smith je inzistirao da upravo on bude taj koji će ubiti Calvina Candieja. Isto tako, želio je manje nasilja (loša ideja), a puno više ljubavne priče (još gora ideja). Jamie Foxx nije imao takve prohtjeve.

Russell Crowe u "X-Menu"

Slavni "Gladijator" bio je prvi izbor Bryana Singera za ulogu Wolverinea. Međutim, postojao je jedan problem - Gladijator. Maximus je na svom oklopu imao vuka, a vuk ga je pratio i na ratištu. Crowe je strahovao da će mu to donijeti previše ponuda u filmovima o vukovima. Zvuči glupo? Crowe se očito nije ni trudio smisliti bolji odjeb.

John Candy u "Istjerivačima duhova"

Postoji netko tko je imao bizarnije prohtjeve od Willa Smitha. Kada je Ivan Reitman Candyju ponudi ulogu Louisa Tullyja (igra ga Rick Moranis), glumac je imao ideju da bi Tully trebao imati njemački naglasak i da bi u svakom trenutku pored sebe trebao imati dva njemačka ovčara. Ukratko, bio je čista suprotnost Russellu Croweu. Reitman je na to reagirao tako da se lagano udaljio i samo rekao: "Žao mi je, Johne. Možda idući puta".

Pročitajte više