Najmlađa baka na svijetu ima samo 23 godine, a ovo je njena priča

Ilustracija: 123RF (na fotografiji nije prikazana osoba iz članka)

IAKO je 2011. godine imala samo 23 godine, Rifca Stanescu iz Rumunjske postala je baka. Kad je imala samo 12 godina rodila je kćer Mariju, a iako je željela "bolje" za nju te se nadala da će djevojčica izabrati život drugačiji od njenoga, njen kći je sa samo 11 godina rodila prvog sina.

Rifca je rumunjska Romkinja, a za VT je izjavila da je kod njih brak u tim godinama normalan. Ona se udala za  prodavača nakita Ionela Stanescua kad je imala samo 11 godina. On je tad imao 13, a Rifca otkriva da se brže-bolje udala jer se bojala da će je otac nasilu udati za drugog dječaka u selu.

Ova žena iz sela Investi tvrdi da je kćer Mariju nagovarala da ostane u školi, no djevojčica se udala s deset godina i rodila sina Iona šest mjeseci kasnije.

"Sretna sam što sam baja, no željela sam nešto drugo za Mariju i nešto drugo za sebe. Nisam kćeri zabranila udaju jer je to tradicija kod nas", rekla je.

Za usporedbu, prosječna Amerikanka prvi put postaje majka s 28 godina, pet godina kasnije nego što je Rifca postala baka. Rifcina majka Marija, po kojoj je kćeri dala ime, rodila ju je sa 17 godina. Ona je sad postala prabaka, s 40 godina.

Pročitajte više