Nakićeni Damir Urban prošetao riječkim Korzom

DAMIR URBAN topao  dan na riječkoj rivijeri iskoristio je kako bi suprugu Milicu Czerny i prijateljicu odveo na kavu, baš kako mladom gospodinu i priliči, i još jednom dokazao da život estradnih umjetnika baš i nije tako "težak" kako vlada uvriježeno mišljenje. Veselo društvo na kavici se zabavljalo više od sat vremena, nakon čega su se vratili svojim svakodnevnim obvezama. A njih Urban ima na pretek; osim klupskih svirki i rada na novim pjesmama, Urban nam je pripremio i jednu televizijsku poslasticu proizašlu iz pera televizijskog cara Roberta Knjaza.

"Mogu li rokeri usvojiti hrvatske istočne vrijednosti", upitao se Robert Knjaz te u goste pozvao Damira Urbana na zajednički pokus. Gusle, tamburice, narodne nošnje, ćelavi Urban, seoske snaše... i eksperiment može početi!

S guslama kod Knjaza

Njegove rezultate, doduše, vidjet ćemo uskoro, kada RTL krene s emitiranjem onoga što bi trebala biti nova Knjazova uspješnica, ali neki detalji sa snimanja "Najvećih hrvatskih misterija" ipak su našli put do hrvatskih medija pa vam ih mi uredno i prenosimo. "Otkrivamo misterij mogu li rockeri usvojiti i vrijednosti kao što su narodna nošnja, tamburaši, guslarenje, janjetina, odojak, slikanje naive. Urbana nismo šokirali upadom kao neke druge goste, ali nije znao da će morati obući narodnu nošnju. Ipak, nije se bunio i moram priznati da mu stoji kao da je rođen u njoj", Knjaz je pohvalio svojeg novog i privremenog suradnika te dodao kako "već vidi novi tamburaški album", koji bi, jasno, trebao biti produkt Urbanovog pera.

Urban je Knjazu otkrio da nikad ne bi glumio u filmovima slobodne bugarske produkcije, ali čisto zato što u takav film s njim u glavnoj ulozi nitko ne bi uložio novce te mnoštvo drugih pikantnih detalja koje su pomno pratili i zapisivali baka Slavica i članovi improviziranog KUD-a "Mala truba", osnovanog poznatoj Urbanovoj pjesmi u čast.

Pročitajte više