Nakon 27 godina objavljen "sramotni" intervju s Kurtom Cobainom

Foto: Wenn

KURT COBAIN je 1991. godine, nekoliko dana prije izlaska ''Neverminda'', najuspješnijeg albuma Nirvane, dao intervju 21-godišnjem studentu Robertu Lorussu koji je snimku intervjua objavio tek ovog mjeseca, 27 godina kasnije.

"Moj sramotni intervju s Kurtom Cobainom, 20. rujna 1991. godine", naslovio je tekst u sklopu kojeg je objavio snimku. "Ne glumim samodopadnu skromnost kad ovo kažem, ovo je objektivno užasno po svim novinarskim standardima", napisao je Lorusso i objasnio zašto smatra da je loše odradio taj intervju.

"Moja pitanja su bila jako loše oblikovana jer sam obavio slabo istraživanje koje je bilo i netočno", objasnio je. Međutim, kaže da je odlučio objaviti intervju jer je "to ipak dio povijesti". "I prijatelji mi stalno dosađuju da objavim to smeće", dodao je.

Intervju je odrađen u Kanadi, točnije u Ontariju. "Dok smo razgovarali dobio sam osjećaj da on uopće ne uživa u svom uspjehu. Nisam to tad mogao razumjeti. Bio sam toliko opijen njegovim talentom i uspjehom, bio sam ljubomoran, tako da uopće nisam mogao shvatiti zašto je on toliko indiferentan prema svemu tome. Nekoliko godina kasnije postalo mi je jasno. Shvatio sam da uspjeh ne znači baš ništa ako ti se svijet raspada. Depresija je okrutan lopov koji ti oduzme život u samo jednom trenutku. Još me to izbedira", napisao je Robert.

Između ostalog, Kurt se u tom intervjuu osvrnuo na "bijele repere". 

"Ja sam obožavatelj rap glazbe, ali većina toga je toliko mizogino da se uopće ne mogu nositi s tim. Nisam zapravo fan, ali je volim i poštujem jer je to jedan od rijetkih originalnih oblika glazbe, ali kad bijelac repa to je kao kad gledaš bijelca kako pleše. Ne znamo plesati i ne znamo repati", rekao je Cobain tad.

Cijeli intervju možete poslušati ovdje

Pročitajte više