Nakon 30 godina Gustafi imaju prvu "Privremenu božićnu pjesmu"

GUSTAFI postoje 30 godina, a nikad nisu imali svoju božićnu pjesmu. Zašto, objasnili su sami: "Ne podnosimo patetiku i tužaljke, lažno veselje i programiranu božićnu radost! Patvoreno blagdansko ozračje. Stoga nismo željeli sudjelovati u tome". No, ove godine nešto se promijenilo. Gustafi imaju božićnu pjesmu i to naziva "Privremena božićna pjesma".

Objašnjavaju sami o čemu se radi: "Radimo na novom albumu, pjesme se polako stvaraju, jedna za drugom izlaze van, a među njima smo skontali jednu koja je optimistična, vedra, frenetičnog ritma, koja prihvaća svijet kakav je i tvrdi da nam uopće nije toliko loše koliko se priča. To je ono što nam u ova napeta vremena treba. Da razbijemo barikade koje nam u glavu stavljaju Veliki brat i njegovi mediji. Da se pokušamo odvojiti od neke kvazi realnosti koje nam se preko vijesti nameće kao prava stvarnost. Danonoćno nas bombardiraju o recesiji, svjetskim krizama, poplavama u Kolumbiji, eksplozijama u Pakistanu, rudarima u Australiji, ratu između Južne i Sjeverne Koreje, mrtvima u Meksiku... a zaboravljamo na svoje bliže, na obitelj, na same sebe. A sve u svemiru kreće od samog sebe i ako je to u redu i u pozitivi, odonuda se dalje širi ta pozitiva u svijet. Ne možemo mi ništa učiniti za Koreju, ako mi sami živimo u blatu. Ova pjesma govori o tome i zato je smatramo pravom božićnom pjesmom, koja ne mora nužno biti začinjena snijegom, puricom, vijencima i hinjenim pjevom. A privremena je zato, jer je to pjesma za svako doba, za svaki dan i svaki ugođaj, nije samo božićna i onda pada u zapećak do sljedećeg Božića. Zato je ona sada, privremeno božićna, a sutra će biti uskršnja, ljetna, svakodnevna. Želimo doprinijeti stvarnom raspoloženju, pravom i iskrenom veselju, božićnom plesu bez patetike".

Pjesma je nastala ovih dana, a snimana je u bendovskom studiju u Maružini. Snimatelj je Vlado Ikač, a oko producentskog djela su se pobrinuli Edi Cukerić i Edi Maružin. Pjesmu će se već ovih dana moći čuti na radio postajama diljem Hrvatske, naravno i na stranicama Gustafa, YouTubeu, My spaceu, Facebooku, a za rođendanski koncert u Puli, na Forumu, moći će se čuti i u živo. Ako stignu, članovi benda najavljuju i video spot, low budget produkcije kojeg bi sami snimali i montirali. Pjesma bi se trebala naći na novom studijskom albumu Gustafi, čiji izlazak se predviđa u drugoj polovici iduće godine, s obzirom da se početkom iduće godine očekuje izlazak dugoočekivanog live DVD-a i CD-a iz Tvornice, čemu će se pridodati i live snimka božićnog koncerta na pulskom Forumu koji će biti sniman audio i video.

Ni nan, ni nan, ni nan tako loše, ne
da nebi moglo biti još i lošije

Ni nan, ni nan, ni nan tako loše, ne
da ne bimo volili život i životinje.
Ni nan, ni nan, ni nan tako loše, ne
sprida naših vrati - Božić je!

Isključi televiziju, ugasi radio, novine
i svit je zajno puno bolji!
Ne slušaj zajno ženu, šefa, pope, predsjednike,
pušti malo svojoj volji!
Imam isti (jesti), imam piti,
kamo leći, kamo sisti,
Imam mater, ženu, brata,
sina i fameju,
jebe me se za Južnu i Sjevernu Koreju!

Ni nan, ni nan, ni nan tako loše, ne
sprida naših vrati- Božić je!
Ni nan, ni nan, ni nan tako loše, ne
viči, skači, pleši i veseli se!
Ni nan, ni nan, ni nan tako loše, ne
viči, skači, pleši i veseli se!

Pročitajte više