Nakon povratka legendarnog modela 3310, Nokia najavila dva nova mobitela sa Snapdragonom 835

Foto: Press

HMD Global, vlasnik imena Nokia, tijekom nedavno održanog Mobile World Congressa u Barceloni predstavio je tri modela temeljena na Androidu: Nokia 3, Nokia 5 i Nokia 6.

Uz tri spomenuta premijeru je dočekao i četvrti model, Nokia 3310, osvježeno izdanje telefona koji je prije gotovo dva desetljeća dominirao tržištem. Upravo je 3310 svima ostalima ukrao svjetla reflektora, prometnuvši se u najveću priču MWC-a.

Ovaj brend bi - već se duže vremena priča - sredinom godine trebao predstaviti još jedan telefon. Pretpostavlja se kako će to biti njihov najjači model, čije vrijeme pojave na tržištu diktira dostupnost moćnog Qualcommova čipseta Snapdragon 835. Ovaj se tek počeo ugrađivati u prve mobitele i bit će dostupan u većim količinama tek u kasno proljeće.

Svijet mobilne telefonije i ovako je s nestrpljenjem čekao što će to Nokia ponuditi kao alternativu Samsungovim Galaxy S8 i S8+, da bi sad pukla vijest kako Nokia radi na čak dva mobitela temeljena na Snapdragonu 835.

Kako piše Übergizmo, osim spomenutog čipseta nove Nokie vjerojatno će imati dvostruke stražnje kamere te do 6 GB radne memorije, čime će u potpunosti pratiti aktualne trendove.

U prodaju bi trebali stići tijekom šestog mjeseca; obzirom da je HMD Global već preopterećen s četiri postojeća telefona, pitanje je kako će izaći na kraj s ovim novim dvojcem.

Pročitajte više