Natjecanje za učitelja godine postalo predmet sprdnje zbog falusoidnog oblika kipića

Screenshot: YouTube

SNIMKA s ruske dodjele nagrada za učitelja godine izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama zbog izrazito sugestivne povorke koja je uključivala i poprilično falusoidni kipić.

Neki ruski mediji kasnije su dodjelu nazvali neugodnom, a organizatori događaja priznali su da je trofej imao "čudan i dvosmislen" oblik, prenosi New York Post.

Natjecanje 7. rujna u Južno-Sahalinsku na otoku Sahalinu sponzorirale su vodeće međunarodne naftne kompanije, uključujući i rusku državnu naftnu tvrtku Rosneft.

Sad se ljudi pitaju zašto su natjecatelji - prvenstveno žene - bili prisiljeni dodirivati ​​nagradu, navodno kristalnog pelikana, dok su prolazili pozornicom. Navodno, rečeno im je kako im je to "za sreću".

Sergey Minaev, bivši urednik ruskog izdanja Esquirea, video je objavio na YouTubeu i usporedio fijasko s "nekim regionalnim nagradama PornHuba za njihove najbolje modele" ili nagradom "Razvedenica godine".

"Zapravo ne, ovo je samo natjecanje za učitelja godine na otoku Sahalin", rugao se.

Osim falusoidnog kipića, sretna dobitnica Irina Saraikina (44), učiteljica povijesti i sociologije, osvojila je i plaćeno putovanje u London radi učenja engleskog jezika.

Pročitajte više