Neki se vjenčaju u Alcatrazu, a neki pod vodom

SUDBONOSNI trenutak u životu svi žele zauvijek pamtiti pa se smišljaju najneobičnija mjesta za održavanje vjenčanja koja mladenci i uzvanici sigurno neće zaboraviti.

Tako je jedna engleska agencija ekscentričnim parovima ponudila odlazak pred matičara u vjerovatno najpoznatiji zatvor na svijetu koji je izgubio svoju funkciju još 1960-te, ali je ovjekovječen u filmovima "Escape from Alcatraz" i "The Birdman from Alcatraz".

Poznat kao zatvor iz kojeg je nemoguće pobjeći to mjesto danas vjerovatno biraju mladenke koje žele zauvijek zadržati muža.

Na drugom kraju svijeta, u Bombaju se jedan par vjenčao u gradskom bazenu pet metara ispod površine. Chandan Thakoor i njegova izabranica Dipti izdržali su pod vodom 36 minuta u tradicionalnom indijskom obredu. Par je više od mjesec dana pohađao tečaj ronjenja i bez problema su izdržali cijelu ceremoniju iako su kasnije priznali da im nije bilo baš najugodnije.

Očito će se moći hvaliti potomcima da su na vjenčanju ostali "bez daha", a nadaju se ući u Guinnessovu knjigu neobičnih rekorda.

Pročitajte više