Neki tip je skužio o kojem točno danu pjeva Ice Cube u hitu "It Was A Good Day"

Screenshot: YouTube

DA SE ljudi na internetu bave stvarno svačim dokazao je jedan korisnik Tumblra koji tvrdi da je otkrio o kojem točno danu pjeva Ice Cube u svom hitu iz devedesetih "It Was A Good Day".

Pjesma je objavljena 23. veljače 1992. godine, spominje se da se tog dana na TV-u vrtjela emisija "Yo! MTV Raps", da tog dana u Los Angelesu nije bilo smoga te da su LA Lakersi pobijedili Seattle SuperSonics u NBA-u. 

Tumblrovac nadimka "hiphopfightsback" počeo je od toga da se emisija "Yo! MTV Raps" odvijala u kući nekog tipa pod imenom $hort Dog. Ta emisija se počela prikazivati 6. kolovoza 1988. godine, a LA Lakersi su pobijedili SuperSonicse na dane kad je emitirana emisija ukupno 12 puta od tog datuma do datuma objavljivanja pjesme.

Smoga od tih 12 dana u Los Angelesu nije bilo na samo četiri dana - 30. studenog 1988., 4. travnja 1989., 18. siječnja 1991. i 20. siječnja 1992. godine. Cube zatim, kaže korisnik Tumblra, spominje biper koji su u širu uporabu došli od 1990-ih.

To je ostavilo dva datuma, od kojih je, sudeći prema pjesmi, Ice Cube na onaj o kojemu pjeva u pjesmi bio potpuno slobodan, odnosno nije imao što raditi. Tijekom 1991. reper je bio zauzet snimajući "Boyz N The Hood" pa je ovaj nadobudni korisnik Tumblra zaključio da je datum koji je opjevan u pjesmi - 20. siječanj 1992. godine.

Eto, pa ako ste mislili da vi imate previše slobodnog vremena...

Pročitajte više