Nepotizam prisavski

GLEDAJUĆI odjavne špice morate se zapitati je li ponavljanje istih prezimena sasvim slučajno.

Zapošljavanje preko očeva, stričeva, ujaka, tetaka u Hrvatskoj je dobro poznata stvar, ali Prisavlje je, kako piše "Slobodna Dalmacija", pravo carstvo nepotizma.

Ljubavni nepotizam

Počet ćemo od veza onih najbližih – bračnih, kada suprug zaposli suprugu ili obrnuto.

"Ljubavni nepotizm" na Prisavlju vjerojatno je počeo vezom Silvije Luks i Obrada Kosovca. Za one koji ne znaju, veza više ne postoji.

Urednica i voditeljica središnjeg dnevnika Katja Kušec dolazi na posao sa suprugom Krunom, no nije poznato tko je koga zaposlio. Dobro poznati prisavski parovi su i Vesna Spinčić-Prelog i njen suprug Zlatan Prelog, kao i Silvije Hum i Ana Brbora-Hum. Ni ovim slučajevima nije poznato tko je koga zaposlio. Goran Milić uspio je zaposliti suprugu Anu.

Tu su i nešto manje poznati bračni paraovi; Branko i Jasna Uvodić, Patricija Levak i Mitko Kulakovski ,Vlasta Bartolec i Branko Debeljak, kao i supružnici Siriščević i Horvatić. Renato Kunić "friško" je zaposlio suprugu Sunčanu.

Sinovi, kćeri, sestre....

Prisavlje obiluje i krvnim vezama. Novinar "Slobodne" izabrao nam je samo najpoznatije i njihovu užu i širu rodbinu.

Potčet ćemo od vrha piramide, od član Uprave HRT-a Jerka Vukova koji je zaposlio kćer te je sinu omogućio da HRT-u iznajmljuje tehniku.

Nesuđena glavna urednica Marija Nemčić na HTV je dovela sestru Romanu, koja ne radi bilo što već uređuje Hugo.

Bivša glavna urednica Marija Peakić-Mikuljan zaposlila je sina u Dokumentarnom programu, kojeg je donedavno uređivao suprug Marijan, a da bi obitelj bila kompletna zaposlila je i snahu.

Nekadašnja urednica Zabavnog programa Ksenija Urličić zaposlila je zeta Željana i nećaka Nevena Domljana, inače sina Žarka Domljana, Ksenijina brata i bivšeg predsjednika Sabora.

Željka Ogresta na Prisavlje je uvalila svog brata redatelja Zrinka, a Mladen Stubljar oba svoja sina; Maka i Svena.

Za nabrojati sve veze trebalo bi nam previše vremena i prostora, no i ovo malo izdvojenih od tri i pol tisuće zaposlenih pokazuje kako na Prisavlju ima puno rođaka i ljubavnika.

Pročitajte više