Nestašni doberman rastrgao Elvisovog plišanog medu

NESTAŠNI doberman imenom Barney u utorak navečer upriličio je nemale probleme upravitelju dječjeg muzeja Wookey Hole Caves u engleskom Wellsu, u kojem se između ostalih nalazila kolekcija plišanih medvjedića vrijedna oko 900.000 dolara.

Kako javljaju britanski mediji, Barney je u jednom trenutku "popustio kočnice" i nestašno se počeo igrati izloženim medvjedićima među kojima se nalazio i poznati smeđi plišani medo izrađen 1909. godine, inače bivše vlasništvo tada još nepoznatog dječarca Elvisa Presleya.

6-godišnji doberman je većinu plišanih igračaka koje je dohvatio u čeljusti znatno oštetio, dok je plišani medo imenom Mabel u Barneyjevim čeljustima ostao bez glave.

Nakon nekoliko minuta haračenja među igračkama Barneya je uhvatio čuvar muzeja u kojem su po podu ostali razbacani dijelovi oštećenih plišanih igračaka.

Engleski aristokrat Benjamin Slade, koji je Mabela kupio na aukciji Presleyevih osobnih predmeta u Memphisu i koji je igračku posudio muzeju za potrebe izložbe, nije bio previše sretan nakon što je čuo kako je medvjedić završio poslije Barneyjevog "poljupca".

"Razgovarao sam s vlasnikom medvjedića i on nije nimalo zadovoljan..." - tužno je zaključio glavni upravitelj muzeja Daniel Medley.

I.K.

Pročitajte više