Nesvakidašnja gesta vozača tramvaja oduševila sugrađanku: "Da je barem više ovakvih ljudi"

Screenshot: YouTube

NAKON što je došlo do zastoja u prometu u Osijeku, 32-godišnji vozač tramvaja Krešimir Ivančić iskoristio je višak vremena i napravio nešto što je oduševilo jednu sugrađanku, piše Glas Slavonije.

Naime, Krešimir je izašao iz tramvaja i kupio tuđe smeće po ulici. To je toliko oduševilo profesoricu Ljubicu Nedić koja je u tom trenutku bila u tramvaju da je poslala pismo redakciji Glasa Slavonije.

"Uopće ne poznajem vozača, ali je za primjer mnogima. Pokupio je smeće na stajalištu KBC-kampus koje je vidio u blizini i odnio ga u kantu, a kako je dan prije bio Svjetski dan zaštite okoliša, pomislila sam da bi bilo ljepše kad bi u gradu bilo više ovakvih ljudi. Žao mi je što nisam imala mobitel da ovjekovječim taj trenutak", napisala je prof. Nedić.

I vozač se oglasio o pozitivnim komentarima redakciji Glasa Slavonije koje je dobio ističući da ga smeta ovakva nekultura, a pogotovo bacanje opušaka na stajalištima i ljudi koji ne čiste za svojim psima.

"Odgovornim vlasnicima koji pokupe za svojim psom dao bih stotinu kuna i čestitao im, jer kad-tad će, ako izmet ne bude uklonjen, u kontakt s njim doći neko dijete i lako se zaraziti. Grad je naše zajedničko dvorište i trebamo se pobrinuti da je čist. Živim u zgradi i nemam svoje dvorište, no zato sam učinio ovo što i ne smatram nekom velikom gestom. Tek činom kakav ne bi bilo potreban da se svatko pridržava kulture življenja", rekao je Ivančić.

 

Pročitajte više