Netko je objavio sliku ove policajke i - seksizam je preplavio internet

Screenshot: X

Društvenim mrežama širi se fotografija policajke za koju pišu da je snimljena u Nizozemskoj. Netko ju je podijelio na Twitteru i napisao: "Žene si ne mogu pomoći pa izlažu svoju seksualnost čak i kad im to ograničavaju poslovi kojima se bave."

Ovaj seksistički komentar izazvao je buru reakcija. "Što je trebala, ostaviti guzicu doma i ponijeti onu za posao?" odgovorila je tviterašu jedna žena, a njezin je komentar privukao puno pozornosti i postao viralan. Javile su se i mnoge policajke i druge žene u uniformama.

"Žene ne traže uniforme, one ih dobivaju. I to muške. Manje brojeve. A njih dizajniraju muškarci. Ja imam veće bokove i ovako mi stoji uniforma", napisala je žena koja radi u policiji. "Ja isto radim u policiji, moj odjel ne želi nam naručiti ni pancirke, kamoli ženske hlače", dodala je druga.

Credit: Strohslite Honey / @still_lee_

Objavljuje And Then She SaidSrijeda, 24. travnja 2024.

"Da je u pitanju muškarac, cijeli internet bi ga hvalio"

"Većina uopće ne radi opremu za nas, dobivamo mušku opremu i onda to često završi ovako kao što vidite na fotografiji jer jednostavno nismo isto građeni, bez obzira na to što dobijemo najmanje brojeve", komentirala je treća policajka.

"Pa nisu hlače od betona da bi joj ograničavale kretanje. To su rastezljive hlače i sigurno se kreće brže od većine svojih kolega", "Sad je izgleda i greška žena što muškarci bildaju samo ruke", "Da je u pitanju muškarac, cijeli internet bi ga hvalio", neki su od komentara.

"Eh, muškarci. Samo zato što vama nešto padne na pamet i onda to kažete naglas, ne znači da je to činjenica. On nju gleda kao seksualni objekt, a ona samo postoji. Dakle, problem je u njemu", objasnila je jedna gospođa.

Pročitajte više