Netko je preko murala posvećenog Tramu 11 napisao broj žrtava Jasenovca

Foto: Čitatelj Indexa/Igor Soban/PIXSELL/

NETKO je preko murala posvećenog Tramu 11 napisao broj žrtava Jasenovca.

"Jasenovac, 83 145 evidentiranih žrtava", napisano je crvenim sprejem preko murala. Nepoznata osoba precrtala je i dio murala na kojemu piše "Tko nam je probao uzeti sjaj?". U potpisu stoji Antifa ZG.

Grafit je, podsjetimo, u Zagrebu osvanuo prije dva dana.

Inače, "Tko nam je probao uzeti sjaj?!" jedna je od pjesama s albuma Jedan na jedan, koji je Menart povukao iz prodaje.

"Kukavice šute, četnici su u gradu, ista govna, samo su obrijali bradu... U modi je bit’ peder mudar i prepreden nevladin organizirani jednoumni kreten...", samo su neki od stihova u toj pjesmi. Također, podsjećamo, na albumu reperi pjevaju i "ne voliš kuhara, ali dobro grabiš iz lonca, svi ste tu zbog novca kao mit iz Jasenovca".

Uz to su na grafit dodane i istaknute riječi "cenzurirano" te "Deadart". Deadart je ispisano kao referenca na logo Menarta, diskografske kuće koja je otkazala suradnju s reperima i povukla album Jedan na jedan iz prodaje. 

Grafit je osvanuo u Ulici grada Vukovara.

>>Kaj ima, lima? Moje pismo bijesnim Tramvajima

>>Album Tram 11 je soundtrack života seksualno frustriranog ustaše

>>Domaći reperi o Tramu 11: "Grozan album, ali potez Menarta još jadniji"

 

Fanovi zasuli diskografsku kuću negativnim recenzijama

Podsjećamo, Menart je iz prodaje povukao album Jedan na jedan Trama 11 nakon što su neki stihovi s albuma razbjesnili javnost.

Na službenim stranicama izdavača se više ne može naći izdanje albuma.

"Diskografska kuća Menart raskida ugovor s grupom Tram 11. Nedavno objavljeni album 'Jedan i jedan', odlučili smo povući i iz fizičke prodaje te sa svih digitalnih streaming servisa.

Svjesni smo i žao nam je što je objava spomenutog albuma uvrijedila dio publike. To nam nikako nije bila namjera i radimo sve kako bismo ispravili ovaj nenamjeran propust. Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti.

Album Jedan i jedan objavili smo prvenstveno zbog uspješne dvadesetogodišnje suradnje s Tram 11 te golemog interesa publike koji se pokazao najavom izlaska albuma 'Jedan i jedan'. Menart posluje 25 godina i ponosni smo što je u našem katalogu široka lepeza glazbenika koji djeluju u svim glazbenim žanrovima", priopćili su.

Obožavatelji Generala Wooa i Targeta zasuli su Menart negativnim recenzijama na Googleu.

Pročitajte više