Netko ostavio štence ispred centra za otpad kod Zadra, radnici ih odlučili udomiti

Foto: EKO d.o.o

PRIJE nekoliko dana netko je na ulazu u budući Centar za gospodarenje otpadom Biljane Donje kod Zadra ostavio dva štenca. Pronašli su ih djelatnici Toni Kozina i Marko Bačić, ostavljene ispred ograđenog prostora gradilišta.

Psiće su odveli na veterinarski pregled, gdje je ustanovljeno da su stari oko mjesec i pol te da se radi o mužjaku i ženki. U dogovoru s Dinom Perovićem, direktorom tvrtke EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, odmah je donesena odluka da štenci u Centru i ostanu.

Dobili su prikladna imena, Igor i Veronika Otpadić, te, šale se u Biljanima Donjim, "ugovor na neodređeno". Igor je dobio ime po jednom "kolegi" s gradilišta na kojem nastaje Centar, a isti taj kolega je ime dodijelio i Veroniki.

"Psićima je trenutno bolje nego nama", šale se iz tvrtke. "Mi pauzu koristimo za šetnju, jer nemamo gdje drugdje, oko gradilišta nema kafića, to je na neki način još uvijek divljina. Tako su u jednoj od tih šetnji kolege zatekli ove psiće i odmah ih donijeli u tvrtku", objašnjava Ljiljana Jurjević iz EKO d.o.o.

Dom pronašli i za još dva psića

Sumnjaju da su psići ostavljeni nakon nadaleko poznatog sajma u Benkovcu koji se odvija upravo 10. u mjesecu, kada su psići i pronađeni. Zanimljivo je da su radnici i sutradan pronašli još dva psića na istom području, a i za njih su brzo pronašli dom.

Brigu o Igoru i Veroniki vodit će svi djelatnici, a dogovoreno je i zajedničko financiranje hrane, veterinarskih pregleda i svih ostalih njihovih potreba. Dane zasad provode u Centru, a noći kod jednog od kolega koji će se s obitelji brinuti o njima dok ne odrastu dovoljno da se mogu u potpunosti preseliti u Centar. Tamo će uskoro dobiti i vlastitu nastambu.

"Naš direktor je odmah rekao - ovo je neki dobar znak za Centar", šale se iz tvrtke te ne kriju oduševljenje novopridošlim kolegama. "Oni nam dođu kao neka terapija, svi ih jedva čekamo malo pomaziti kad nam se zagužva na poslu", kažu.

Pročitajte više