New York Times smjestio najljepši hrvatski grad na 6. mjesto liste destinacija koje morate posjetiti

Screenshot: YouTube

NEW YORK TIMES napravio je popis 52 mjesta koja morate posjetiti u 2017. godini, a na visoko šesto mjesto smjestio se Dubrovnik. S obzirom na to da je popis prilagođen američkoj publici, šesto mjesto još je laskavije.

"Sa svojim ulicama popločenim vapnencem i 80 stopa visokim zidovima koji okružuju Stari grad, ova zvijezda dalmatinske obale dugo se odmarala na svojim estetskim lovorikama - možda ga prepoznajete kao King's Landing iz Igre prijestolja. Posljednjih godina doduše pojačao je svoj sjaj. Ove godine grad je pokrenuo program unajmljivanja električnih skutera, omogućavajući lokalnom stanovništvu i turistima da odu niz obalu i potraže privatnije plaže. Hotel Kompas s četiri zvjezdice udoban je dodatak ponudi, a dugoočekivana renovacija Hotela Excelsior bit će gotova u lipnju", napisao je David Farley istaknuvši na kraju i restoran Portrait.

Ispred Dubrovnika na listi su se našli Kanada, pustinja Atacama u Čileu, Agra u Indiji, Zermatt u Švicarskoj i Bocvana. Cijeli popis možete pogledati ovdje.

Pročitajte više