Niko Kranjčar: Razmišljao sam o studiju ekonomije, zanima me matematika, zbrajanje i oduzimanje



NOGOMETAŠ Niko Kranjčar u srijedu je u Zagrebu predstavio poboljšane kultne kopačke Adidas Predator. Kako je Niko idol brojnim klincima, svi oni od 10 do 14 godina mogli su se prijaviti za natjecanje da nose lopte na utakmici Lige prvaka. Oni najhrabriji tako su pokazali svoje umijeće tehniciranja. Između Marka, Luke i drugih, pobjedu je odnio mali Mateo. Ostali dečki već su bili previše uzbuđeni što se slikaju s Nikom i što oni mogu njemu pokazati kako se tehnicira.

Stoga smo Kranjčara upitali što bi savjetovao tim, ali i svim ostalim klincima kojima je uzor: "Klincima bih savjetovao da uživaju u nogometu i da treniraju ako žele postati nogometaši. Za to je potrebno puno truda i odricanja. Meni to nije bilo teško ni naporno jer sam ja zaljubljenik u nogomet i obožavam ga. Dapače, to mi je bio veliki plus".

"Razmišljao sam o tome da studiram ekonomiju, volim matematiku, zbrajanje i oduzimanje"

Pitali smo Niku je li ikad razmišljao o tome čime bi se bavio da se ne bavi nogometom, a on nam je objasnio: "To dragi Bog zna čime bih se bavio da se ne bavim nogometom. Razmišljao sam o fakultetu, mislio sam studirati ekonomiju. Općenito me zanima matematika i zbrajanje i oduzimanje. Razmišljao sam da upišem studij i kada se prestanem profesionalno baviti nogometom, ali razmišljao sam o tome i tijekom karijere. Ali, vrijeme mi to tada nije dozvoljavalo. Još nisam odlučio što bih mogao upisati kasnije, još imam vremena".



""Nije mi potrebno imati sina, bitno mi je imati djecu koja su sretna i zadovoljna"

Surpga Simona Niki je nedavno rodila kći Loree. Pitali smo ga kako je proveo ljeto te je li mu sada, s prinovom u obitelji teško uskladiti obiteljski i profesionalni život. "Dobro smo proveli ljeto, svugdje smo bili, doma s obitelji, na moru, vani... Nije teško uskladiti privatni život i karijeru. Predivno je biti otac, posebno kad je zdravo dijete".

Ipak Niko nam nije htio otkriti planiraju li on i supruga imati još djece te je samo sa smiješkom na licu rekao kako to ne može otkriti medijima. Ipak, na upit koliko mu je bitno imati sina, rekao je: "Nije mi potrebno imati sina, bitno mi je imati djecu koja su sretna i zadovoljna, da li je muško ili žensko meni nije bitno".

"Razmišljao sam o tome da budem i trener jednoga dana"

Mladog oca upitali smo planira li jednog dana, nakon što se profesionalno prestane baviti nogometom, trajno se skrasiti u Hrvatskoj ili vani, a on nam je objasnio: "Razmišljamo o svim opcijama, ali još nisam došao do konačnog odgovora. Kažem to najiskrenije jer u mojoj profesionalnoj karijeri ima još jako puno vremena te se svašta još može promijeniti. Razmišljao sam o tome da budem i trener jednoga dana. To me puno privlači pa onda manje pa onda opet više... Mislim, odrastao sam uz nogomet i mislim da je to ono što najbolje znam".

Pročitajte više