Nikola prvi ispao iz MasterChefa: "Trebam se pomiriti s tim da je ovo kraj"

Foto: Press

Umaci i gougeres bili su prezahtjevni za Nikolu Stazića koji je prvi kandidat MasterChefa ove sezone koji je napustio show. U stres testu David, Mateja, Marko, Josip, Manuel i Nikola imali su priliku vidjeti demonstraciju pripreme ukusnih umaka. Stjepan im je pokazao kako se radi umak veloute, Melior kako se radi bechamel, a Damir holandaise.

U drugoj fazi stres testa morali su napraviti jedan od umaka. "Nema panike, malo po malo", smiren je bio Marko. Onaj tko je napravio ovaj umak najbolje, više nije morao sudjelovati u stres testu. Iako su im ostali kandidati s galerije htjeli pomoći, žiri to nije dopustio. Nikola je prema procjeni žirija već u samom radu pokazao sporost i preveliku pedantnost, primjerice u rezanju luka, što nije bilo potrebno za izvršenje zadatka.

"Podrška s galerije je bila super. Drago mi je što me ne puštaju da padnem", komentirao je David korisna dovikivanja koja je čuo s galerije, ali savjeti koje je dobio s nje samo su pogoršali umak na kojem je radio. Najbolji je bio Manuel koji se zbog toga pridružio ekipi na galeriji.

"Trebam se pomiriti s tim da je ovo kraj"

Nekoga od ostalih mogao je spasiti Petar Tucman, što bi značilo da svoj imunitet poklanja nekome od njih, no on ga je zadržao za sebe i dobio podršku od ekipe u stres testu. "Petar je za mene baš faca. Od nas pet da je jednom poklonio, ostala četiri pala bi u depresiju", rekao je Josip.

U sljedećoj fazi kandidati su morali pripremiti umak holandaise i slano pareno tijesto sa sirom - gougeres. "Kompaktno je i prozračno iznutra. Osjeti se naribani sir", kazao je Marko nakon što je probao gougeres. "Mislim da se može spojiti s dosta stvari. Slano je", komentirao je Nikola.

Holandaise su trebali servirati u posebnu zdjelicu sa strane, a za gougeres su dobili recept i sve potrebne namirnice. Za završni dio testa gougerese su mogli puniti ili napraviti umak za njega. Najbolje je jelo ispalo Mateji, a i David je bio uspješan u stres testu. Od lošijih jela, najlošije je bio Nikolino.

"Nema dalje, a glavom kroz zid ne možeš. Trebam se pomiriti s tim da je ovo kraj", rekao je on. Žiriju je objasnio da je bilo vidljivo da je on tu "izletnički, izvidnički" i da ima ljudi koji bi više gorjeli za to. Stjepan mu je kazao: "Žao mi je što ideš, jer zračiš i privlačiš ljude oko sebe. Najviše mi se sviđa to što si iskren. Nedostajat će nam ta energija u kuhinji. U kuhinji uvijek volim imati jednog od podizača, a ti si bio jedan od tih."

Top savjet epizode:

Nakon što se tijesto za gougeres napravi na tavi, stavlja se u mikser, a nastavak mora biti špatula. Također, tijesto ne smije biti kipuće, mora se dovoljno rashladiti jer će se skuhati jaja koja će dodati unutra. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više