Nirvanin album Nevermind slavi 30. rođendan, a beba s omota danas tuži bend

Foto: Press

NA DANAŠNJI dan 1991. godine izašao je slavni Nirvanin album pod naslovom Nevermind. Već sljedeće godine bio je na vrhu ljestvice Billboard 200. 

Na njoj se zadržao više od 540 tjedana, a 2020. godine magazin Rolling Stone je album Nevermind naveo kao šesti najbolji album svih vremena. Dosad je album prodan u 30 milijuna primjeraka. 

Na albumu se nalaze neke od najpopularnijih pjesama ove grupe, kao što su Smells Like Teen Spirit, Come as You Are, In Bloom te Lithium. 

Taj je album promijenio glazbu i popularnu kulturu. Njime se glazbeni pravac grunge podignuo na višu razinu te je pomogao u popularizaciji brojnih bendova iz Seattlea. 

Beba s albuma podnijela tužbu

Na omotu njihovog albuma nalazi se Spencer Elden, koji je u kolovozu ove godine podnio tužbu protiv benda, optužujući ih za kršenje zakona o dječjoj pornografiji. Traži odštetu i sudsku zabranu distribucije fotografije te suđenje pred porotom. 

U tužbi se navodi da uključivanje dolara na fotografiju čini da dijete izgleda kao "seksualni radnik koji hvata novčanicu" te da je fotografija Eldena prisilila da se "upušta u komercijalne seksualne radnje kao maloljetnik".

Pročitajte više