Nissan Micra 350 SR: Umiljati sprinter

NISSAN pod kapom Renaulta nastavlja s razvojem zanimljivih automobila. Pored razvoja konkurentne game nađe se vremena i za igru, pa u Nissanu još jednom predstavljaju Micru u beskrupuloznoj verziji V6 motorom.

Potaknut pozitivnim kritikama  prošle generacije Micre sa središnje postavljenim V6 motorom, ali i tržišnim uspjehom gazdinskog Clia V6, Nissan nam predstavlja umiljatu Micru u potpuno novom svijetlu. Središnje postavljen 3.5 V6 motor iz modela 350Z odnosno Murana nikoga neće ostaviti ravnodušnim, baš kao ni 18-inčni naplatci od lake legure.

Britanski auto novinari sigurno su rođeni pod sretnom zvijezdom. Osim što imaju redovito priliku isprobati neke od najatraktivnijih prometala na četiri kotača, isto se ponavlja i u slučaju Micre. Ništa čudno s obzirom da Nissan na Otoku ima povlašten status.

Prva testiranja potvrđuju adrenalinski šok za upravljačem gradskog bolida. Micra pogonjena 227 kW/310 KS snažnim motorom ubrzava do 96 km/h za manje od pet sekundi.

Osim što je u imenu dobila još jedno slovo (prije Micra R, sada Micra SR), Micra je u novom izdanju osjetno brutalnija. Povećanje snage je značajno, sa 265 na 309 KS, a umjesto sekvencijalnog ugrađen je mehanički mjenjač sa šest stupnjeva preuzet s američke verzije Altime SE-R.

Bolja ubrzanja i maksimalna brzina koja prelazi granicu od 250 km/h, osnovne su značajke 1.250 kg teške Micre čija jedina svrha je izazvati osmijeh na licu njenog vozača.

M.N.

Pročitajte više