"Nitko nije vjerovao da je ovo moguće": Dovršen dokumentarac o Led Zeppelinu

Foto: Press

REDATELJ Bernard MacMahon otkrio je naslov svog dugoočekivanog dokumentarca o legendarnoj rock grupi Led Zeppelin. Film je nazvan Becoming Led Zeppelin.

Projekt koji je prvi put najavljen 2019. ima nevjerojatan pristup grupi, a to je ujedno i prvi put da su članovi sudjelovali u nekom dokumentarcu u posljednjih 50 godina. Iako je film iz 1976. The Song Remains the Same fokusiran na bend, radi se o koncertnom filmu koji se vrti oko serije nastupa koji je bend 1973. imao u Madison Square Gardenu.

"Nitko nije vjerovao da je moguće snimiti ovaj film. Munjeviti uspjeh grupe bio je brz i zapravo nedokumentiran. Kroz intenzivnu potragu koja me vodila diljem svijeta i godine restauracije audio i video građe, ovu priču napokon možemo ispričati", rekao je MacMahon.

U filmu će se naći intervjui s Jimmyjem Pageom, Robertom Plantom i Johnom Paulom Jonesom, ali i rijetki arhivski intervjui s pokojnim Johnom Bonhamom koji je preminuo 1980.

Tu su i neke nikad viđene snimke i fotografije te remasterirane verzije njihove glazbe i glazbe drugih izvođača koji su ih inspirirali.

Još uvijek nije poznato kad će se film pojaviti.

Pročitajte više