Njemački Bild golim grudima protiv cenzure EU-a

NJEMAČKE novine Bild u četvrtak su na naslovnici objavile golemu sliku žene koja ponosno pokazuje svoje gole grudi, čime protestiraju protiv planova Europske Unije prema kojima će se uskoro zabraniti golotinja u medijima.

Pod naslovom "Ukinut će me!", inače smještenom sumnjivo blizu gorenavedenih grudi, Bild pita svoje čitaoce: "Zar birokrati EU-a nemaju pametnijeg posla?"

O čemu se zapravo radi? Bild tvrdi da administracija Europske unije priprema zakon o seksualnoj diskriminaciji koji će medijima zabraniti objavljivanje fotografije golih, ali i oskudno ili izazovno odjevenih žena.

Britanski tabloidi svoje zgražanje planovima EU-a izrazili su još u srijedu, u čemu je prednjačio The Sun, čija poznata "treća stranica" već godinama donosi fotografije prsatih ljepotica.

The Sun tvrdi da će, ako se novi zakon bude doslovno provodio, uskoro biti zabranjeni reklame za donje rublje, a novine neće smjeti objavljivati fotografije glumica koje sugestivno grickaju čokoladice.

Europska Komisija, koja je predlagatelj novog europskog zakona o seksualnoj diskriminaciji, tvrdi da još uvijek ne postoji konačan prijedlog zakona.

"U tijeku su konzultacije tehničke i pravne prirode" - izjavila je za Reuters glasnogovornica odjela za socijalna pitanja Komisije, Antonia Mochan.

"Još uvijek nije odlučeno o daljnjem tijeku pravnog postupka, zbog čega ne mogu nagađati o sadržaju novog zakona" - dodala je Mochan.

Pročitajte više