Njemački špijuni uz donje rublje izdali i kuharicu

U ŽELJI da poboljšaju svoj image u javnosti, zbog čega su nedavno pokrenuli i vlastitu liniju donjeg rublja, njemački špijuni izdali su - kuharicu.

Kuharica pod naslovom "Topf Secret" (topf - njem. lonac) sadrži najrazličitije recepte - od tradicionalnih škotskih do srednjoafričkih jela, zemalja u kojima su radili.

"Želimo u ljudima probuditi znatiželju i potaknuti ih da se identificiraju sa službom", rekla je glasnogovornica njemačke tajne službe Bundesnachrichtendienst (BND).

Nadamo se da će to pomoći i u privlačenju novog kadra, dodala je. BND će ove godine u Berlinu otvoriti centar za posjetitelje u kojem će se nuditi olovke, šalice te muško donje rublje s natpisima "Zabranjeno" i "Samo za tvoje oči".

Kuharica sadrži brojne anegdote o špijunima BND-a, neke istinite, a neke izmišljene.

Navodi se tako jedan slučaj iz 60-ih godina kada je jedan operativac BND-a s kineskim vojnim atašeom razgovarao o gorilama u Ruandi.

Kineski ga je dužnosnik na njegovo zaprepaštenje počeo zasipati pitanjima i pisati bilješke.

"Zamijenio je gorile s gerilcima sav sretan što će svojeg šefa moći izvijestiti o osnivanju novog gerilskog centra i mogućnosti izbijanja novog rata u srcu Afrike", priča neimenovani agent BND-a.

Pročitajte više