Nova Miss Universe Hrvatske za Index: Očekivala sam plasman u top pet, ali ne pobjedu

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

JUČER je proglašena nova Miss Universe Hrvatske, a njeno ime je Arijana Podgajski. Ova 19-godišnjakinja iz Krapine odnijela je titulu najljepše u konkurenciji od 13 djevojaka jednoglasnom odlukom žirija te je stekla privilegiju da predstavlja Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe.

Kratko smo razgovarali s novom Miss Universe Hrvatske kako bismo čuli njezine prve dojmove nakon pobjede. Pobjedu, kaže, nije očekivala.

"Ušla sam u ovo jako spontano, ali odmalena mi je to bila želja. Nisam znala kako uopće ući u svijet modelinga i vidjela sam ulaz kroz ovo. Htjela sam da mi se otvore neka vrata. Nisam očekivala pobjedu, ali sam očekivala plasman u top pet", rekla je Arijana za Index. 

"Sve mi je ovo još rano. Vidjet ću što mi vrijeme donosi. Bit će izazovno. Danas će cijeli dan biti naporan. Imam šminkanje, frizuru, intervjue, ali volim se slikati pa nije problem. Veselim se svemu", dodala je lijepa Arijana. 

Prije samog izbora Arijana se osvrnula na dvije važne teme u Hrvatskoj, o kojima se malo priča i malo poduzima, a to su napuštene životinje i mentalno zdravlje. 

"Voljela bih da ljudi koji maltretiraju životinje i uzimaju za pravo odbacivati ih i ubijati, da budu kažnjeni. Da masno plate za to, ne novčano, zatvorski. Također, voljela bih pomagati u skloništu i uključiti se u to. Kako i što, još ne znam", rekla je Arijana koja gaji veliku ljubav prema životinjama. 

"Smatram da kao što brinemo o vlastitom tijelu, moramo brinuti i o psihičkom zdravlju. Ako nema psihičkog zdravlja, nema ničega. To je nepopularna tema u Hrvatskoj. Ljude je sramota reći da idu kod psihoterapeuta iako bi to trebalo biti normalno i za našu dobrobit. Živimo u takvom svijetu gdje nam je svima potreban psihoterapeut", rekla je.

Većinu vjerojatno zanima i kakav je ljubavni status nove misice pa smo je za kraj pitali o tome.

"Slobodna sam kao list na vjetru", rekla nam je Arijana kroz smijeh.

Podsjetimo, izbor za Miss Universe Hrvatske održan je jučer u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a osim Veronike, u top 5 najljepših ušle su i Magdalena Milošević, Emanuela Mažar, Veronika Đerek te Klaudija Krezić.

Pročitajte više