Nova serija o karanteni posvađala Španjolce: Pravite komediju od 14 tisuća mrtvih

Screenshot: Youtube

U ŠPANJOLSKOJ, koja je jedna od zemalja najpogođenijih pandemijom koronavirusa, snima se nova humoristična serija - o karanteni, a bit će emitirana u udarno vrijeme na televiziji. Radi se o sitcomu pod nazivom Diarios De La Cuarantena (Dnevnici iz karantene). 

"Pokušavamo ljudima pomoći da se s novonastalom situacijom nose s humorom. Mislim da je zdravo pokušati to normalizirati na neki način. Ne pokušavamo ismijavati ljude koji pate. Fokus je na tome da se i dalje vodi normalan život u nenormalnoj situaciji", prenosi Guardian izjavu autora serije Alvara Longorije. 

Koronavirus je u Španjolskoj ubio preko 14.500 ljudi, a karantena u toj zemlji je među najstrožima u Europi. Već duže od tri tjedna zabranjena su okupljanja te šetnje i sportske aktivnosti na otvorenom, a građani se moraju suzdržavati od izlazaka iz kuća osim ako su oni nužni. 

U seriji glumi 15 poznatih španjolskih glumaca među kojima je i Carlos Bardem (brat Javiera Bardema) koji snimaju pridržavajući se pravila karantene. 

 

"Početak je bio jako težak. Glumci su se sami snimali na 10 različitih lokacija, a režirali smo preko Skypea", ispričao je Longoria. 

Snimanje ovakve serije u trenutnoj situaciji podijelilo je publiku. Dok su jedni oduševljeni humorom u teškim vremenima, drugi misle da je ovakav program nepriličan dok ljudi umiru. 

"Jako mi se sviđa projekt koji ste napravili iz svojih kuća. Svima nam je sad jako potreban humor. Hvala vam puno na ovom poklonu", bio je jedan od pozitivnih komentara. 

"To je katalonski humor, ali pravite komediju na temu koja za vrijeme trajanja svake epizode ubije 15 ljudi", pisao je jedan ogorčeni gledatelj. 

"Ovo je sranje. S 14 tisuća mrtvih javna televizija je smatrala prikladnim prikazivati ovu seriju", složio se drugi. 

Pročitajte više