Novak Đoković o najtežim trenucima: "Bio sam slomljen, htio odustati od svega"

Foto: Guliver Image/Getty Images

TENISAČ Novak Đoković je za njemački Welt dao intervju u kojem je progovorio o najtežim trenucima u životu i otkrio da ga je spasila njegova supruga Jelena. 

"Sve dugujem Jeleni. Kad sam doslovno bio slomljen, ona me držala. Kad sam izgubio svaku motivaciju za igranje tenisa. Nisam više uživao u tome i stalno sam se pitao vrijedi li podnositi umor i bol cijelo vrijeme. Htio sam odustati. Pokušavao sam naći sebe, ali nije bilo rezultata. Jelena me ohrabrivala i objasnila mi da samo trebam čekati. Bila je uvijek uz mene. Samo sam morao biti strpljiv i ne uništiti sve što smo izgradili", ispričao je on. 

Otkrio je i da dugo nije bio svjestan da ne može utjecati na baš sve u životu. 

"Nisam bio svjestan da ne mogu baš sve kontrolirati. Bio sam frajer koji je samo vidio loptu na terenu. Vidio sam važne ciljeve, ali ne i kako ih ostvariti, niti sam bio svjestan što sve mogu naučiti dok ih pokušavam ostvariti", priznaje Novak. 

Progovorio je i o planovima za budućnost. 

"Definitivno želim osvojiti još Grand Slamova, ali pri tome ostati mentalno uravnotežen. Jednostavno da mi ono što radim danas pomogne da u budućnosti igram bolje. Otac sam. Svatko od nas može biti otac, ali biti roditelj je sasvim drugačija odgovornost. Roditeljstvo naš svijet čini većim, ali to se ne događa preko noći. Na terenu više pazim na svoj stav, često pomislim: što da me moj sin Stefan, kojem su sad četiri godine, vidi u ovom trenu", otkrio je tenisač. 

Pročitajte više