Novi Bertoluccijev film bit će nanovo montiran za američko tržište

BERNARDO BERTLUCCI, koji je prije 30 godina šokirao svijet erotskim filmom "Posljednji tango u Parizu", vraća se istom žanru najnovijim filmom koji će biti nanovo montiran prije premijernog prikazivanja u SAD-u, priopćio je talijanski redatelj u ponedjeljak. 

Film "The Dreamers" govori o seksualnoj revoluciji u Francuskoj 1968. i sadrži otvorene prizore seksa, a poigrava se i s incestom.

"Postoji opasnost da će verzija prikazana u SAD-u biti osakaćena", izjavio je Bertolucci u Veneciji gdje se film premijerno prikazuje u okviru 60. filmske Mostre.

U filmu se opisuje veza troje mladih - američkog studenta na razmjeni i dvoje Francuza, brata i sestre, koji se zatvore u obiteljsku kuću dok nema roditelja.

Među uistinu provokativnim scenama je ona u kojoj se brat i sestra miluju i ljube, ona u kojoj je njih troje zajedno u kadi te ona u kojoj djevojka gubi nevinost na kuhinjskom podu.

No čini se da je film iz 2003. daleko od skandala koji je 1972. izazvao "Tango".

Ironijom sudbine, svjetska premijera novog Bertoluccijeva filma je u Italiji, gdje je "Posljednji tango u Parizu" bio zabranjen godinama, dok se slobodno prikazivao čak i u Sjedinjenim Američkim Državama. Danas se, prema redateljevim riječima, sjeverna Amerika pokazuje kao najkonzervativnija.

U filmu "The Dreamers" glavne uloge tumače američki glumac Michael Pitt (poznat iz serije "Dawsons Creek"), koji se pojavio u filmu "Hedwig and the Angry Inch", te francuski debitanti Eva Green i Louis Garrel.

Filmom se obilježava povratak erotici Bernarda Bertoluccija, koji je u zadnje vrijeme režirao filmove poput "Posljednjeg kineskog cara", čija je radnja smještena u Kini, te "Zavodljivu ljepotu" o nešto suptilnijem otkrivanju seksualnosti u Toskani.

Pročitajte više