Novi gaf državne televizije: Slike ima, tona nema

DRŽAVANA dalekovidnica samo ovaj tjedan je, uz hrpu lošeg programa, proizvela tri gafa, dajući gledateljima do znanja da televizijsku pristojbu koju je obavezan plaćati svaki vlasnik TV i radio prijemnika troši na čistu šminku, ali bez pokrića. Jučer su Vijesti koje se emitiraju svako malo u sklopu mozaične emisije "Dobro jutro, Hrvatska" ostale bez tona. Vodila ih je Ana Glavan, a u trenutku kad je počela prenositi najvažnije vijesti dana koje gledatelji ovih dana čekaju napeto kao puške, nestalo je tona. Vratio se otprilike u vrijeme kada su krenule zanimljivosti.

Gledatelje je dodatno zbunilo i to što voditelji emisije Blaženka Leib i Marinko Leš nisu reagirali, niti uputili ikakvu ispriku - kad su vijesti završile oni su mrtvi hladni nastavili pričati svoje i - nikom ništa.

"Riječ je o tehničkoj pogrešci, koja se, nažalost, može dogoditi na svim televizijama", oglasio se i povratnik Danko Družijanić, a da tona u Vijestima nema navodno nije znala ni ekipa emisije u kojoj se vijesti emitiraju.

Ovo je treći gaf s Prisavlja u zadnje vrijeme; nakon što su (jedva) preživjeli sramotu ne prenošenja izvanredne pressice Jadranke Kosor koju je očekivao svaki građanin koji svoju pristojbu (ne)uredno plaća, tehničari su im upropastili i vremensku prognozu, i to u danu kad su Hrvatsku napali neuobičajeni vremenski uvjeti i izazvali potpuni kaos i na moru, i na kontinentu. A pitate li se i vi kome godišnje dajete tisuće kuna i zašto, utjehu i odgovor vam ne možemo ponuditi; tek vam možemo sugerirati da promijenite kanal. Ili bacite televizor kroz prozor, bar nećete morati plaćati pretplatu.

Pročitajte više