Novi HELLBOY otvara vrata pakla

Foto: Press

Uz neprestanu akciju i dosta krvaviji, stranice poznatog stripa Mikea Mignole pretvorene su u priču u kojoj legendarni poludemon odlazi u Englesku boriti se protiv trojice podivljalih divova. Petnaest godina nakon što su producirali prvi film, producenti Lawrence Gordon i Lloyd Levin su znali da je došao pravi trenutak za novu adaptaciju. 

Nedavne adaptacije stripova s ogromnim budžetima pokazale su da su gledatelji spremni prihvatiti superjunake koji nisu savršeni te antijunake, kao i smionije priče s više nasilja. Jer, napokon, Hellboy stripovi nisu u svojoj suštini za mlađe od 18 godina.

Kako bi ispunili svoj cilj da dovedu Hellboya u suvremeni svijet te da filmu podare senzibilnost koja više naginje filmovima užasa za odrasle, producenti su znali da im treba redatelj u čijem opusu su mnogi žanrovski filmovi, ali koji i ima iskustvo da nadgleda filmsku produkciju punu spektakularnih likova, isprepletenih zapleta i napetih akcijskih scena. Ostali su impresionirani radom Neila Marshalla, pogotovo na epizodama hit serija Game of Thrones i Westworld, kao i njegovim filmom The Descent koji je Levin nazvao 
"jednim od najboljih filmova užasa 21. stoljeća." 

Kad je došao trenutak odabrati glumca koji će imati dara, humor i fizičku prisutnost odgovarajuću za utjelovljenje glavnog lika, producenti i redatelj su se jednoglasno složili da je prava osoba za to upravo David Harbour, poznat po ulozi u fantastičnoj seriji Stranger Things.

Marshall je oduševljen glavnim glumcem i samim filmom: "David je odlično pristupio ovoj ulozi, a ja se nadam da će gledatelji izaći iz kino dvorane osjećajući se kao da su pogledali originalni film o Hellboyu."

Uz Davida Harboura, u filmu glume i Milla Jovovich u ulozi drevne čarobnice Nimue te Ian McShane, Sasha Lane i Daniel Dae Kim.

Novi Hellboy u distribuciji Blitza počinje danas s prikazivanjem u CineStaru i ostalim kinima.

Ulaznice za film su u prodaji na blagajnama kina i online, a film se u CineStar kinima može pogledati i u najprestižnijim IMAX® i 4DX® formatima.

Pročitajte više