Novi navodi o povezanosti Sinatre i mafije

FRANK SINATRA jednom je mafijašima poslužio kao kurir i policija ga je skoro ulovila dok je u torbi nosio 3,5 milijuna dolara, izjavio je Jerry Lewis autorima nove knjige iz koje isječke prenosi magazin Vanity Fair.

Ova anegdota jedna je u nizu zgoda o povezanosti slavnoga pjevača i kriminalne organizacije koju donosi neautorizirana biografija "Sinatra: život" autora Anthonya Summersa i Robbyna Swana koja bi trebala biti u prodaji od 16. svibnja.

Sinatra je uvijek poricao bilo kakvu povezanost s mafijom, iako su podaci FBI-ja objavljeni 1998. godine, samo nekoliko mjeseci prije Sinatrine smrti, pokazivali slavnog zabavljača kao bliskog prijatelja mafijaškog bossa Sama Giancane.

Jerry Lewis kaže da se Sinatra 1946. godine dobrovoljno ponudio da prenese mafijaški novac sa Kube u SAD. Carinici su otvorili njegovu torbu u kojoj se nalazilo 3,5 milijuna dolara u novčanicama po 50 dolara, ali su odustali od daljnje pretrage zbog gužve koja je nastala kad su ljudi na aerodromu htjeli prići slavnom pjevaču.

Autori knjige kažu da Lewis nije izravno svjedočio tom događaju ali da je o tome pričao kao o "činjenici s kojom je dobro upoznat".

Pročitajte više