Novi Spider-Man poharao kina, u prvom vikendu zaradio tri puta više od prethodnika

Foto: Press

U prvom vikendu prikazivanja u SAD-u i svijetu novi Spider-Man poharao je blagajne i premašio sva očekivanja o zaradi i kvaliteti.

Pohvale kritičara i oduševljenje gledatelja šire se svim društvenim mrežama, a fenomenalan petak u SAD-u doprinio je dizanju procjene o kompletnoj vikend-zaradi filma, koju je premašio s ukupnih 120 milijuna dolara, što je tri puta više nego što je zaradio prvi film.

 

Već nakon četiri dana prikazivanja globalno je zaradio 210 milijuna dolara, što je dvostruko više od samog budžeta filma, te se predviđa da će nastaviti gospodariti box officeom. U hrvatskim kinima film je prošao daleko bolje nego prvi nastavak te u prvom vikendu skupio gotovo 11 tisuća gledatelja i zasjeo na prvo mjesto box officea.

Hvalospjevi o filmu ne prestaju ni danima nakon globalnih premijera. Na stranici Rotten Tomatoes ima 96 posto od kritike i 95 posto od publike te je trenutno na IMDb-ju najbolje ocijenjen animirani film svih vremena, s izuzetno visokom ocjenom od 9.1 na 50 tisuća  recenzija.

S obzirom na to da je prvi film osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolji animirani film 2018. godine te od sedam nominacija na Annie nagradama za animirane filmove pokupio sedam nagrada, vrlo je vjerojatno da će i ovaj film poharati sve dodjele filmskih nagrada.

Pročitajte više