Novi trend: Biti rastavljen prije tridesete je hit?

Shutterstock

U svijetu gdje se sve mijenja brzinom svjetlosti, izgleda da se mijenjaju i percepcije braka i ljubavnih veza. Model i glumica Emily Ratajkowski nedavno je izazvala prilično kontroverzi svojim komentarima o braku i rastavi.

Prema članku objavljenom na Glamour, Ratajkowski je komentirala kako smatra da je "chic" biti rastavljen prije 30. godine. Ova izjava dolazi usred vijesti o rastavi popularne glumice Sophie Turner i njezina supruga Joea Jonasa, što je šokiralo mnoge fanove para.

Dok neki smatraju da je Emilyne izjave trebalo shvatiti s dozom humora i ironije, drugi se pitaju je li ovo odraz promjenjivih stavova o braku u suvremenom društvu. Pogotovo kada uzmete u obzir da se broj brakova koji završavaju rastavom stalno povećava, dok se prosječna starost za ulazak u brak povećava.

Ratajkowski, poznata po svojim otvorenim stavovima i mišljenjima, često provocira javnost svojim izjavama. Međutim, ova izjava otvara važno pitanje o tome kako današnje generacije percipiraju brak i veze.

Neki smatraju da izjava reflektira osjećaj slobode i neovisnosti koji mnoge mlađe generacije sada priželjkuju, dok drugi vjeruju da je takav stav prema braku površan.

Bez obzira na to kako interpretirate Ratajkowskine riječi, jedno je sigurno - koncept braka i veza stalno se mijenja i prilagođava novim generacijama i njihovim vrijednostima. Možda je vrijeme da se zapitamo što brak zaista znači u 21. stoljeću.

Pročitajte više