Novi Twingo u CC izdanju

RENAULT će u Frankfurtu predstaviti Twingo u coupe/cabriolet izdanju čija bi metamorfoza od studije do serijskog modela trebala završiti početkom iduće godine.

Nepoznato je hoće li Renault novu izvedbu Twinga imenovati po uzoru na sestrinsku Nissan Micru (C+C), najžešću konkurenciju iz PSA koncerna (CC) ili pak priprema potpuno novo ime. No to je u konačnici malo važno. Bitno je samo da Renault potvrdi serijsku proizvodnju jer bi bila prava šteta da ovakav model ne začini ponudu u sve popularnijem segmentu.

U vizualnom smislu CC izvedba se potpuno razlikuje od izvornog modela. Estetske sličnosti biti će moguće naći tek iznutra, i to samo u pogledu prednje armature, uključujući ploču s instrumentima.

S druge strane, u pogledu mehanike CC izvedba će u većoj mjeri koristiti usluge aktualne verzije. Dakle, platforma i motori ostaju isti, a većih promjena neće biti niti u pogledu prateće mehanike.

Ukoliko doista zaživi, Twingo CC se neće proizvoditi u Sloveniji već u Francuskoj. Očekivana početna cijena Renaultovog dvosjeda je oko 15.000 eura.

Pročitajte više