"Obama" u Švedskoj služi falafel, kebab i kobasice



UKOLIKO se slučajno nađete u južnoj Švedskoj i još k tome gladni, mogli biste otići "Kod Obame" na kebab. No ne očekujte američkog predsjednika da vam napravi fini sendvič. Vlasnik male zalogajnice je Egipćanin Amro Hawaray i njegova žena Marokanka Soumia. Amro kaže da je veliki obožavatelj američkog predsjednika Baracka Obame: "Pratio sam njegovu karijeru još od vremena kad je bio senator Illinoisa".

Restorančić "Obamas" čak nije smješten uz glavnu cestu i nema puno prometa oko njega, no ipak je atrakcija posjetiteljima, posebno Amerikancima. Objašnjavajući kako je otvorio restoran takvog imena, vlasnik je rekao: "Moja supruga se doselila prije tri godine u Švedsku. Nije mogla naći posao, a obožava kuhanje pa sam joj odlučio otvoriti malu zalogajnicu na kotačima". S obzirom da im dosta posla oduzima obližnji trgovački centar, vlasnici se ne daju i ističu krilaticu "Yes, we can" koju je predsjednik Obama koristio u svojoj predsjedničkoj kampanji. Amro je pomalo i umjetnik jer je sam oslikao sve ukrase na kombiju - zalogajnici.

Amrina supruga Soumia je glavna kuharica što i objašnjava zašto je cijeli meni uglavnom marokanska kuhinja. Soumia potvrđuje suprugovu privrženost američkom predsjedniku: "Moj muž ga obožava. Ako budemo imali djece, sin će se zvati Obama, a kći Michelle".

Pročitajte više