Obišli smo sve kućice na adventu u Zagrebu i isprobali što je najbolje: IV. dio, Europski trg

Foto: Index/Facebook

AKO TO VEĆ niste učinili preostalo je još vrlo malo i krajnje je vrijeme da i sami postanete dijelom priče (ili u ovom slučaju bajke) o kojoj su se svi raspisali. Advent u Zagrebu oduševio je Zagrepčane i goste u posjetu glavnom gradu. Stoga, ovo je posljednji poziv i svojevrsni vodič da što kvalitetnije potrošite svoj teško stečeni novac.

Do sada smo isprobali kakva je ponuda u kućicama na Tomislavcu, na Zrinjevcu, te na špici. A sada je na redu i Europski trg.

Kobasice, KOBASICE i sirevi

Europski trg, između ostalog, krije i posebne specijalitete za ljubitelje kobaja. Dakle, ako ste u potrazi za nečim drukčijim od debrecinki ili običnih kobasica s neobičnim imenima, veprovina i konjetina su ono za čim biste trebali tragati i jedan od hitova ovogodišnjeg Adventa.



Ljubitelji sireva na istom će mjestu pronaći Cheese bar, a isprobali smo što se nudi na OPG Magriž i bili zadovoljni onim što nude. Prodavačica nam je otkrila da Črni bodul i Krčki sir najbolje prolaze, ali možete isprobati svaki od njih i odlučiti koji vam najbolje odgovara.

Ako ste se malo umorili od hodanja ili vas je sva ta hrana umorila, skoknite do Kućice na Europskom trgu jer tamo možete eksati kavicu.

Ljubitelj ste dobrog sendviča? Onda je za vas Bistro 75 koji priprema neodoljive kombinacije sendviča uz vrhunsko kuhano vino. The fish and chimps pub također nudi kuhano vino i rakije, a ukoliko ogladnite možete naručiti burger, domaću kobasicu ili najbolji fish & chips.

Eat me nudi nove okuse američkih hot dogova s cijelom paletom umaka i priloga po želji kupca, dok bavarski restoran Maximilian, osim tradicionalnih bavarskih kobasica, na meniju ima i hvaljene sendviče poput onog s buncek ficlekima i kiselim zeljem ili junećim rebrima. Za zasladiti nepce, priuštite si pečenu jabuku ili fini topli Gluhwein.

Pročitajte više