Objava Amande Knox na Instagramu zgrozila ljude: "Ovo je jako bolesno"

Foto: Instagram

AMANDA KNOX mnoge je razbjesnila objavom fotografije na kojoj pozira u zatvorskoj uniformi koju je nosila dok je služila kaznu zbog optužbe za ubojstvo Meredith Kercher.

"40 dana do vjenčanja i 267 zadataka koje moram obaviti dotad. Zaključala sam se u sobu u kojoj radim ukrase i nosim svoju staru zatvorsku uniformu. Doslovno ista majica i hlače u kojima sam živjela u Casa Circondariale Capanne u Perugiji", napisala je Knox koja je naposljetku oslobođena optužbi za ubojstvo cimerice.

Objava je izazvala mnoštvo reakcija.

"Mogu li pitati zašto? Što ti to ne izaziva grozne uspomene?", "To je jako čudno", "Šokirana sam što si sačuvala tu odjeću", "Ovo je jako bolesno", "Ja bih to zapalila", bili su samo neki od komentara zgroženih pratitelja.

Ipak, bilo je i mnogo onih koji su pohvalili Amandinu hrabrost da ponovno odjene uniformu.

Amanda Knox i njen zaručnik ljetos su pokrenuli web stranicu s ciljem prikupljanja donacija od obitelji i prijatelja za vjenčanje

Rekli su da vjenčanje neće biti tradicionalno, već nadahnuto svemirskom tematikom te da za njega nastoje prikupiti 10.000 dolara.   

Najava vjenčanja izazvala je burne reakcije na Twitteru. Neki korisnici postavili su pitanje zašto par uopće skuplja novac, dok su drugi rekli da je riječ o stvaranju publiciteta. 

Knox je u utorak odgovorila kritičarima putem Twittera: "Svima koji nas mrze poručujem da vas je prevario stroj za stvaranje uvreda. Dajete novac za tabloide koji profitiraju na vašoj ljutnji oko nebitnih stvari. Naše vjenčanje bit će ludo i zabavno, ali zapravo uopće nije važno na nekoj većoj razini."

Vjenčanje Knox i Robinsona dogodit će se deset godina nakon što je 2007. bila optužena za ubojstvo svoje britanske cimerice Meredith Kercher dok su zajedno studirale u Perugiji. 

Knox i njen tadašnji dečko Raffaele Sollecito proglašeni su krivima za ubojstvo 2009. i osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne. Proveli su četiri godine u zatvoru, sve do 2011. kada je sud u nedostatku dokaza poništio presude i pustio ih na slobodu. 

Pročitajte više