Objavljen strip o životu Freddieja Mercuryja

Foto: Profimedia

Zagrebački Rockmark objavio je na hrvatskom jeziku strip Freddie Mercury - Svjetla i sjene pozornice, koji na gotovo 130 stranica u devet poglavlja govori o životu legendarnog frontmena grupe Queen.

"Svako poglavlje daje intiman uvid u raznolike aspekte života neumornog umjetnika, od njegovog djetinjstva i formativnih godina, pa sve do statusa globalne rock zvijezde. Osim detalja o prvim nastupima, ljubavi prema Japanu i suradnje s Montserrat Caballé, strip obuhvaća i Freddiejevo suočavanje s mračnim stranama slave", ističe se u najavi te unikatne biografije u stripu.

Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang duboko ulazi u karakter Farrokha Bulsara iz Zanzibara prikazujući njegovo životno putovanje, situacije na pozornici i izvan nje, koje su ga oblikovale u umjetnika kakvog pamtimo.

Strip inspiriran njegovim životom

Strip je inspiriran njegovim životom, kao i riječima, pa se kao jedan od najupečatljivijih citata izdvaja "Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda", što ponajbolje opisuje jednog od najvećih svjetskih izvođača koji je tijekom svoje karijere pjevača, tekstopisca i producenta redefinirao značenje pop kulture. 

Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i karizmu koja je privlačila ljude, bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku svojim energičnim nastupima, što su vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang, napominje se.

U izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark već su objavljeni stripovi o bendovima Doors, Judas Priest i Mötley Crüe.

Pročitajte više