Objavljene nominacije za ovogodišnji Primetime Emmy

Dramska serija "Guiding Light" ove je godine nominirana u čak 17 kategorija, i vodi u broju nominacija za ovogodišnji  Primetime Emmy. Američka TV mreža CBS može se, osim spomenutom serijom, pohvaliti i sa 16 nominacija za seriju "As The World Turns", pa ove godine slovi za TV postaju s daleko najviše nominacija, točnije, njih 57.

Hvaljena komičarka Ellen Degeneres i ove je godine nominirana u kategoriji najboljeg talk showa, i ukupno ima 12 nominacija. Nekadašnja manekenka Tyra Banks nominacijom u spomenutoj kategoriji konačno je dobila potvrdu da je i kritika prepoznala njezinu vrlo gledanu emisiju, no kao glavni favorit u kategoriji talk showa spominje se kultna emisija "The View", koja ukupno ima 10 nominacija.

Zanimljivo, najčešće spominjane serije nominirane za ovogodišnji Primetime Emmy nismo dosad imali prilike gledati na domaćim ekranima, niti se spominju kao programi u planu. Tako su "Kućanice" zadnja serija redovito rezervirana za nagrade koju mogu gledati i hrvatski gledatelji, ali, obzirom na njezinu neočekivano slabu gledanost, očito je da domaće gledateljstvo ne reagira nužno na serije koje hvale i nagrađuju američki TV kritičari.

D.K.

Pročitajte više