Objavljene prve scene šeste sezone "Igre prijestolja"

Screenshot: HBO

HBO JE u promotivnom spotu suptilno natuknuo nekoliko stvari vezanih uz šestu sezonu "Igre prijestolja", prenosi Hollywood Reporter. Nakon što je peta sezona serije pokupila Emmyje i ostavila toliko toga neodgovorenim, obožavatelji gladuju za informacijama. No one dolaze na kapaljku, obožavatelji su dobili tek prikaz Jona Snowa na plakatu i scene iz teasera iz kojih ne mogu iščitati ništa o daljnjim događajima.

Upozoravamo čitatelje da se u nastavku članka nalaze spoileri.

U HBO-ovom promotivnom spotu, vidjeli smo Daenerys Targaryen kako se i dalje nalazi sama, u kadru nije bilo zmajeva niti njene vojske, što pokazuje da je njena sudbina i dalje neizvjesna. Također, Ramsay Bolton putuje na konju sa svojim pristašama i zastavom – ne znamo kamo, ali možemo zaključiti da je izašao iz sigurnosti Winterfella i ,ožda je na putu da ostvari neki taktički potez.

U spotu je prikazan i kratak kadar Cersei Lannister koja se od svih spomenutih najgore provela u 5. sezoni. Nakon što je gola i posramljena hodala kroz grad, napokon je vidimo kako čista i snažna grli svog sina, možda jedino preživjelo dijete, kralja Tommena. Tek ćemo vidjeti hoće li se pala kraljica osvetiti svima koji su je ponizili u prethodnoj sezoni, ali i kako će reagirati kad sazna za ubojstvo (ili pokušaj ubojstva) jedine kćeri.

Pogledajte video, koji sadrži i materijale iz ostalih sadržaja ove televizijske kuće, a "Igra prijestolja" je samo mali dio mozaika. Nova sezona izlazi u travnju 2016. 

Pročitajte više