Objavljeni detalji o posljednjem ispraćaju Vere Zime

Foto: Hina

POSLJEDNJI ispraćaj omiljene hrvatske glumice Vere Zime, koja nas je napustila proteklog vikenda u 68. godini, održat će se u četvrtak, 12. studenog, u 14 sati u Velikoj dvorani zagrebačkog Krematorija. Zbog epidemiološke situacije bit će ograničen broj onih koji će mu moći prisustvovati.

Uz brojne nagrade, Vera Zima bila je dobitnica nagrada Vladimir Nazor za životno djelo na području filma i Fabijan Šovagović za posebni glumački doprinos hrvatskoj kinematografiji.

Mnogi su je zavoljeli zbog njenog vedrog osmjeha i pogleda, a posebice u seriji Odmori, se zaslužio si, pa će ostati upamćena kao Ruža Kosmički. 

Vera Zima rođena je 1953. u Metkoviću, na Akademiji dramskih umjetnosti diplomirala je 1976., a već iduće godine ostvarila je zapaženu ulogu u filmu Mećava Antuna Vrdoljaka, u kojem je glumila uz Ivu Gregurevića, Vinka Kraljevića, Slobodana Perovića i Fabijana Šovagovića.

Glumila je u brojnim kazališnim predstavama, televizijskim serijama i filmovima, a jedna od najrecentnijih i najpoznatijih uloga joj je ona u seriji Odmori se, zaslužio si za koju je 2006. dobila nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika. Za svoj rad na filmu i u kazalištu osvojila je brojne nagrade, uključujući Zlatnu Arenu za sporednu žensku ulogu (Oprosti za kung fu) i Nagradu Fabijan Šovagović Hrvatskog društva filmskih redatelja (2016.).

Pročitajte više