Objavljeno koji su hrvatski restorani dobili Michelinove zvjezdice

Foto: Trip Advisor

HRVATSKA je od danas bogatija za tri restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom. Naime, restoranima Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) dodijeljena je jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula), zadržali svoje zvjezdice.

"Hrvatska je posebno zanimljiva destinacija koja putnicima i gurmanima omogućuje uživanje u autentičnim i raznolikim gastronomskim doživljajima. Zemlja lokalnim chefovima nudi domaće proizvode iznimne kvalitete, što ih tjera da iz dana u dan nadmašuju sami sebe", izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor vodiča Michelin.

>>ANKETA Koji vam je najbolji hrvatski restoran s Michelinovim priznanjem?

"Posljednjih nekoliko mjeseci bilo je teško za vašu zemlju, ne samo zbog zdravstvene krize, već i zbog potresa. Unatoč svim izazovima, hrvatska kulinarska scena raste, osobito na obali i u glavnom gradu. Naši su inspektori uspjeli otkriti profesionalce koji su strastveni i predani svojoj zemlji", nadodao je Poullennec.

Uz navedeno, na listu Bib Gourmand uvršteno je još sedam restorana, odnosno restorani Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Konoba Fetivi (Split), Izakaya by Time (Zagreb), Vuglec Breg (Krapina), Konoba Malo Selo (Buje) i Alla Beccaccia (Valbandon). Tako se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 13 restorana s ovom MICHELINOVOM oznakom koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

Novo izdanje Michelin vodiča za Hrvatsku za 2021. godinu uključuje novu oznaku Michelin Green Star, koja je dodijeljena restoranu Zinfandel’s (Zagreb). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji su posebno posvećeni gastronomiji koja je održiva i ekološki prihvatljiva.

Jedna Michelinova zvjezdica

Noel, Zagreb

Pelegrini, Šibenik

Monte, Rovinj

LD, Korčula

360, Dubrovnik

Boškinac, Stara Novalja, Pag

Nebo, Hilton Costabella, Rijeka

Alfred Keller, hotel Alhambra, Mali Lošinj

Agli Amici, Rovinj

 

Zelena zvjezdica

Zinfandel's Zagreb. 

 

Bib gourmand

Agava, Zagreb

Izakaya by Time, Zagreb

Tač, Zagreb

Vuglec Breg, Krapina

Zlatne Gorice, Varaždin Breg

Batelina, Banjole

Konoba Vinko, Konjevrate

Konoba Fetivi, Split

Dunav, Ilok

Konoba Škoj, Šolta

Konoba Mate, Korčula

Konoba Malo Selo, Buje

Alla Beccaccia, Valbandon

Pročitajte više