Objavljeno tko će biti predgrupa Simple Mindsima u pulskoj Areni

Foto: epa

Riječki bend Grad nastupit će kao predgrupa na koncertu legendarnih Simple Mindsa u pulskoj Areni u srijedu, 3. srpnja,, najavio je organizator koncerta agencija LAA.

Kao jedan od prepoznatljivih aktera riječke rock scene, Grad je osnovan 1985. Od debija Ljudi iz 1991., sa singlovima Vodi me ili Ima li nešto, koji je Novi list proglasio “jednim od najvažnijih događaja u povijesti riječke scene”, uslijedio je America, čija je naslovna stvar tjednima držala vrh popularnog Hit Depoa, kao i Planet majmuna 1999 i Nebo.

Uslijedili su albumi Glad, Palach uživo, kao i Ne, nakon čega je bend uzeo diskografsku pauzu. Vraćaju se 2022. s dvostrukim box-set izdanjem Best of & Band on, a godinu kasnije stiže i album Brdo. 

Simple Minds, legendarni škotski rock bend, započeo je svjetsku turneju u sklopu koje po prvi puta stižu u pulsku Arenu, a kapacitet dvije tisuće godina starog amfiteatra se brzo puni.

Ljeto je rezervirano za open air koncerte

Nakon što su završili prvi dio Global Toura 2024. s 12 nastupa u arenama po Australiji i Novom Zelandu, nastavak koncerata krenuo je iz UK-a po Europi, uz neke već rasprodane koncerte. Ljetni dio turneje rezerviran je za velike open air nastupe, uključujući i njihov prvi koncert u pulskoj Areni. 

Od 70-ih naovamo Simple Minds su se izgradili kao jedan od najpoznatijih bendova iz UK-a, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika. 

Bend ima upisano čak pet albuma na broju jedan ljestice u UK-u - Sparkle In The Rain (1984), Once Upon A Time (1985), Street Fighting Years, kao i snimku Live In The City Of Light (1987), te kompilaciju Glittering Prize 81/92.

Katalog hitova uključuje klasike Don’t You (Forget About Me), Alive & Kicking, Belfast Child, Promised You A Miracle, Glittering Prize, Waterfront, Sanctify Yourself, Someone Somewhere in Summertime, Alive and Kicking, Sanctify Yourself i brojne druge iz više od četiri desetljeća duge karijere. 

Pročitajte više