Objavljeno tko nastupa u show programu finala Eurosonga

Foto: EPA

Charlotte Perrelli, Carola i Conchita Wurst nastupaju u show programu finala ovogodišnjeg Eurosonga. Svojim nastupom zvijezde će odati počast ABBA-i. Naime, ove godine obilježava se 50 godina otkako je ABBA donijela Švedskoj prvu pobjedu na Eurosongu s hitom Waterloo.

Bilo je jasno da će Švedska na neki način proslaviti ovu bitnu obljetnicu, a to su odlučili učiniti s tri najpoznatija pobjednika Eurosonga. Televizijska kuća SVT pozvala je Charlotte Perrelli, koja je donijela pobjedu Švedskoj na Eurosongu 1999., Carolu, koja je triput predstavljala Švedsku na ovom natjecanju i pobijedila 1991., te Conchitu Wurst, koja je donijela Austriji pobjedu prije 10 godina. 

Nastupit će i Loreen

TV producent Per Blankens rekao je: "Sada se svi okupljamo u odavanju počasti jednoj od najpoznatijih pjesama Eurosonga. Svi znaju ovu pjesmu – diljem svijeta. Kako bi nam pomogli, imamo tri fantastična pobjednika Eurovizije", rekao je.

Charlotte Perrelli, koja ove godine slavi srebrni jubilej pobjede na Euroviziji, kaže: "1974. bila je godina mojeg rođenja i ABBA je pobijedila na Eurosongu. Oni su uzori uz koje sam odrasla, a imati priliku biti dio njihove počasti na velikom finalu je vrlo lijep i značajan osjećaj."

Proslava ABBA-inog Waterlooa neće biti jedina glazbena poslastica koju gledatelji mogu očekivati u veliko finalu. Nastupit će i prošlogodišnja pobjednica Loreen, a obećano je još nekoliko iznenađenja. 

Pročitajte više